Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Nem fogadjuk el tanártársaink elbocsátását” – átadták nyilatkozatukat a Belügyminisztériumban a kölcseys tanárok


A Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai és a diákok szülei petíciót adnak át a Belügyminisztérium épületénél 2022. október 3-án
A Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai és a diákok szülei petíciót adnak át a Belügyminisztérium épületénél 2022. október 3-án

Antidemokratikus, rendőrállami intézkedésnek nevezték a Kölcsey gimnázium tanárai tiltakozó kollégáik kirúgását a Belügyminisztérium illetékesének átadott nyilatkozatukban. A szülői munkaközösség egy petíciót adott át a minisztériumnak, amelyben a felmentett tanárok visszahelyezését követelték.

Hétfő délután a Kölcsey Ferenc Gimnázium tiltakozó tanárai, diákjai és szülői az iskola épületétől a Belügyminisztériumhoz vonultak, hogy átadjanak két dokumentumot. Ezt át is vették tőlük a minisztérium hátsó bejárati portáján.

Nem fogadják el öt tanártársuk elbocsátását, mert az súlyosan sérti diákjaik tanuláshoz való jogát, nem arányos büntetése a szabályszegésnek, tovább rombolja a tanárhiánnyal küzdő magyar közoktatást, minden ízében antidemokratikus és rendőrállami intézkedés – ismertette a Kölcsey gimnázium tanárainak nyilatkozatát az iskola egyik pedagógusa. Követelték tanártársaik azonnali rehabilitálását, és érdemi tárgyalásokat az oktatást válságkezeléséhez. A nyilatkozatot 43 pedagógus írta alá az iskolából.

A gimnázium tanárai után a szülői munkaközösség képviselője olvasta fel az általuk írt petíciót, amelyet közlése szerint eddig 1683-an írtak alá kézzel, papíron, az interneten pedig több mint hétezren.

Mint mondta, a szülők célja, hogy védjék a gimnázium tanárait és igazgatóját. A petícióban azt írták, információik szerint felsőbb utasításra bocsátották el a polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat. A döntést nem fogadják el, jóvátételét követelik, vagyis helyezzék vissza őket az állásukba. Nem pártpolitikai alapon tiltakoznak, készek cselekedni a tanáraikért. Egyetértenek a szakszervezetek követeléseivel, készek csatlakozni hozzé, ha nem teljesítik kérésüket.

XS
SM
MD
LG