Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem lehetett tankolni a hétvégén több nyaralóhelyen és fővárosi benzinkútnál


Általános jelenség lett a nyaralóhelyeken az átmeneti üzemanyaghiány. A képen Tihany
Általános jelenség lett a nyaralóhelyeken az átmeneti üzemanyaghiány. A képen Tihany

Átmeneti készlethiányt jelező táblákkal találkozhattak többfelé az autósok. A Balaton északi partján több település Mol-kútjánál volt üzemanyaghiány. Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója júliusban beszélt arról, hogy relatív üzemanyaghiány alakulhat ki augusztusban, amikor a cég százhalombattai finomítójában karbantartást végeznek.

Badacsonyban az elmúlt napokban alig lehetett üzemanyaghoz jutni, értesült az RTL híradója. Ercsiben és Tapolcán is volt üzemanyaghiány, és a Szabad Európa tapasztalatai szerint Nagyvázsonyban is.

A holtankoljak.hu adatai szerint a nyaralóhelyeken általános a készlethiány. A Balaton mellett a Velencei-tónál vagy a Tisza-tó környékén is gyorsabb ütemben fogy el a benzinkutak készlete.

Az lehet az egyik ok, hogy karbantartás miatt áll a Mol százhalombattai finomítója, miközben a 480 forintos hatósági ár miatt más importőrnek nem éri meg Magyarországra üzemanyagot behozni.

Ezt a helyzetet már előre jelezte a Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója júliusban, amikor arról beszélt az ATV-ben, hogy relatív üzemanyaghiány alakulhat ki augusztusban mert a cég százhalombattai finomítójában a részleges karbantartás miatt a finomító 65 százaléka állni fog. Emellett a Mol pozsonyi finomítója, szintén karbantartás miatt, csak július 20-án indult újra, miközben az OMV schechati finomítója leállt, csökkent az Európába tartó orosz olajexport, az ukrán finomító-kapacitás pedig megsemmisült.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG