Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem lesz ma miniszterelnök-jelölti végeredmény; Fekete-Győr nagyon lemaradt


Utóbbi kihathat a momentumos jelöltek szereplésére is.

Minden megyében egy központban számolják a megye összes választókerületének szavazatait. Csongrádban e poszt írásakor még csak az 1. evk utolsó urnáit számolják, a másik három kerületéhez hozzá sem tudtak nyúlni. Ottani forrásunk szerint lehet, hogy még éjszakára sem lesz meg az országos miniszterelnök-jelölti végeredménye. „Az a baj, hogy még leváltani sem lehet a már nyolc órája dolgozó számlálókat, mert nincs kire: sokan tíz-tizenkét napja dolgoznak már.”

Az elmúlt napokban kapott információink szerint Csongrád 1-ben a DK-s Binszki József szorongatja az inkumbens (már 2018-ban a körzetben egyéni jelöltként parlamenti képviselőséget szerző) jelöltet, az MSZP-s Szabó Sándort, de a mai eredmény már elég nagy különbséget mutat.

Információink szerint Szabó Sándor megnyerte a körzetet, több mint dupláját kapta DK-s ellenfele szavazatainak.

Ugyanitt Dobrev Klára vezet Karácsony Gergely előtt, de csak kétszáz szavazattal. Nem sokkal Karácsony után Márki-Zay Péter következik. Az ő ezer szavazatához képest viszont Fekete-Győr András mindössze 111-et szerzett, kevesebb mint két százalékon áll.

A Momentum elnöke más megyékben is nagyon lemaradt versenytársaitól. Ez visszahathat a momentumos jelöltek szereplésére is.

Kognitív bizalmatlanság című podcastunkban Ruff Bálint politikai tanácsadó múlt héten ezt mondta Fekete-Győr kampányáról:

„Nem az történik, mint Dobrev Klára vagy akár Karácsony Gergely esetében, hogy ha a képen a vezető mellé rakjuk a jelöltet, az húzza őt, és mindenki rá szavaz. Szerintem pont ellenkezője történik, mert igazából lehúzza őket, mert a saját szavazóit sem tudja meggyőzni. Ahogy én látom, a Momentum-szavazó, ami egy létező szavazóbázis, megosztott abban, hogy kire adja a szavazatát.”

Most jött a hír: az OEVB szerint nem lesz ma végleges eredménye a miniszterelnöki versenynek.

Van bármilyen észrevétele a cikkel kapcsolatban?
Mondja el véleményét a Szabad Európáról ebben a rövid kérdőívben: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv
Köszönjük!
  • 16x9 Image

    Kerényi György

    Kerényi György közel harmincéves újságírói pályája során hét médiumot alapított vagy vett részt az indításában: köztük kalóz-, roma és két börtönrádiót, valamint mainstream újságokat. Volt a Kossuth rádió főszerkesztője és három évig dolgozott a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál. Tíz évig tanított az ELTE médiatanszékén. 

XS
SM
MD
LG