Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem sikerül a be nem oltott regisztráltak elérése


Oltás egy székesfehérvári háziorvos a rendelőjében 2021. március 17-én.
Oltás egy székesfehérvári háziorvos a rendelőjében 2021. március 17-én.

Ismét négyezer alatt volt az előző nap beadott első oltások száma. Elhunyt két újabb koronavírusos beteg és most nőtt a kórházban ápoltak száma.

Két újabb koronavírusos beteg vesztette életét az állami tájékoztatás szerint. A járvány közvetlen áldozatainak száma így 30 029 embernél jár Magyarországon. Ez a világon jelenleg a második legrosszabb halálozási mutató lakosságarányosan Peru után, a Worldometer nyilvántartása szerint.

77 koronavírusos beteget szorul kórházi ápolásra, ami eggyel több, mint előző nap. Közülük tíz beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgéppel tartják őket életben.

A korábbiakhoz képest továbbra is lassan halad az oltások beadása húsvét óta. Hétfőről keddre kevesebb mint négyezer első oltást sikerült beadni. Ezzel 5 millió 628 ezer ember kapott legalább egy oltást Magyarországon. A harmadik oltások is zajlanak közben, ezekből eddig összesen négyezret adtak be.

Az állam most sem adta meg a regisztráltak számát, de az utolsó tájékoztatásuk alapján még több mint 300 ezer olyan regisztrált biztosan van, aki még egy oltást sem kapott.

Szeptemberig egyébként minden egészségügyi dolgozót is be kell oltani. Aki ezt nem fogadja el, az nem dolgozhat tovább a fertőzésveszélynek fokozottabban kitett egészségügyi szektorban. Alább elolvashatja, hogy ez pontosan kikre vonatkozik.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG