Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem ül be a parlamentbe Márki-Zay Péter


Márki-Zay Péter az országgyűlési választás részeredményének kihirdetése után a budapesti Városligeti Műjégpályán 2022. április 3-án
Márki-Zay Péter az országgyűlési választás részeredményének kihirdetése után a budapesti Városligeti Műjégpályán 2022. április 3-án

Hódmezővásárhely polgármestere közösségi oldalán azt írta, még a látszatát sem szeretné fenntartani annak, hogy Magyarország parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ül be listavezetőként megszerzett helyére.

A politikus szerint ebben a rendszerben bebizonyosodott, hogy választásokon nem lehetett leváltani a Fideszt. Arról is ír közösségi oldalán, hogy az átjelentkezett szavazókkal együtt valószínűleg megfordul Lázár János néhány szavazatos előnye a városon belül.

Hódmezővásárhely polgármestereként ugyanakkor Márki-Zay Péter így is azt tekinti a legfontosabb feladatának, hogy erősítse a város bizalmát, megőrizze a korrupció- és politikamentes városvezetést, a felelős gazdálkodást, és teljesítse ígéretei fennmaradó részét.

A politikus úgy véli, hogy a választók jelentős részét félretájékoztatta a Fidesz propagandagépezete. „A fehérről is képes elhitetni, hogy fekete, egy jobboldali, hétgyermekes, vidéki keresztény polgármesterről, hogy Gyurcsány embere, hogy utálja a vidékieket, valamint hogy saját gyermekeit is elküldené meghalni egy idegen háborúba.”

Mint írta, még a látszatát sem szeretné fenntartani annak, hogy Magyarország parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ül be listavezetőként megszerzett helyére.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG