Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tömegbe hajtott egy autós Németországban, halottak, sebesültek is vannak


A rendőrök és mentők dolgoznak a délnyugat-németországi Trierben, ahol egy autó gyalogosok közé hajtott 2020. december 1-jén
A rendőrök és mentők dolgoznak a délnyugat-németországi Trierben, ahol egy autó gyalogosok közé hajtott 2020. december 1-jén

A délnyugat-németországi Trier városában történt az incidens, egy olyan részen, ahová csak gyalogosok mehetnek.

Az AP tudósítása szerint két ember életét vesztette és további 15 súlyosan megsérült.

A környékbeli, 51 éves férfiként azonosított sofőrt letartóztatták, a járművet lefoglalták - írta a Twitteren a trieri rendőrség. A rendőrök és a mentők megszállták a helyszínt, a hatóságok felszólították az embereket, hogy kerüljék a belvárost.

Egy rejtélyes videó

A helyi média közzétett egy, állítólag a letartóztatást bemutató videót, amelyen látható volt, hogy a rendőrök a járdához szorítanak egy férfit egy trieri rendszámú autó mellett. A videó hitelességét nem sikerült azonnal ellenőrizni, és röviddel azután levették, a rendőrség pedig azt kérte, hogy az emberek ne osszák meg a helyszínről készült fényképeket és videókat.

Nem tudni, mi volt az indíték

Wolfram Leibe polgármester az SWR műsorában megerősítette, hogy két halálos áldozata és 15 súlyos sérültje van az incidensnek, amelynek hátteréről még nem tudni részleteket, a gyanúsítottat kihallgatták.

"Nem akarok spekulálni, de mindannyian azt kérdezzük magunktól ... mi készteti az embert ilyesmire?" - mondta Leibe hozzátéve, "Természetesen nincs válaszom erre a kérdésre".

A környéket szerda reggelig lezárták, hogy a rendőrség bizonyítékokat gyűjtsön.

Trier Frankfurttól mintegy 200 kilométerre nyugatra fekszik, a luxemburgi határ közelében. A mintegy 110 000 lakosú város Karl Marx szülőhelye, de római kapujáról, a Porta Nigráról is ismert, amely az incidens közelében található.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG