Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem értek rá a fideszes bizottsági tagok a Fudan Egyetemről beszélni


A Fudan Egyetem logója a sanghai campuson, 2019. december 18-án
A Fudan Egyetem logója a sanghai campuson, 2019. december 18-án

Hivatali elfoglaltságaikra hivatkozva nem jelentek meg a testület kormánypárti tagjai az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának zárt ülésén, amelyen a kínai Fudan Egyemről is szó lett volna. A fideszes politikusok távolmaradása miatt határozatképtelen volt az ülés.

Minderről Stummer János, a testület jobbikos elnöke számolt be online sajtótájékoztatóján, szabotázsnak nevezve a kormánypárti frakció lépését.

Mint mondta, a testület kormánypárti tagjai – köztük a fideszes Halász János, a bizottság alelnöke – hivatali elfoglaltságra hivatkozva nem jelent meg a testület ülésén, amely így határozatképtelenné vált.

Az ellenzéki politikus a testület LMP-s és MSZP-s tagjával, Ungár Péterrel és Molnár Zsolttal közösen tartott tájékoztatóján elmondta, egy hete hívták össze a testület ülését, amelyen a Budapestre készülő kínai Fudan Egyetem mellett szó lett volna a Dunaferr-ről és a vakcinaregisztrációs portál április 30-i lefagyásáról, amely a kormányzati kommunikáció szerint terheléses támadás volt.

A kínai egyetem ügyével kapcsolatban Ungár Péter megjegyezte, a Fudan Egyetem ügyében meghívták a keddi bizottsági ülésre Palkovics Lászlót, az Innovációs és Technológiai Minisztérium irányítóját, de a miniszter közölte, hogy nem tud ott lenni az ülésen és mást sem küldött maga helyett. Az LMP-s Ungár Péter ezt már csak azért is sajnálatosnak nevezte, mert eddig minden, a kínai egyetemmel kapcsolatban feltett kérdésükre azt a választ kapták, hogy Palkovics Lászlóhoz kell fordulniuk, az ő tárcája az illetékes az ügyben.

A Fidesz-frakció később az atv megkeresésére azt válaszolta, hogy "sem a baloldal által privatizált Dunaferr tulajdonosok közötti vitája, sem pedig a Fudan Egyetem nem tartozik a Nemzetbiztonsági Bizottság illetékességi körébe" és nem hagyják hogy a baloldal provokációra használja a testületet.

XS
SM
MD
LG