Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Terheléses támadással magyarázzák, hogy lefagyott a Pfizer-regisztráció alatt a portál


Egy férfi megkapja a koronavírus elleni Pfizer-BioNTech vakcina második adagját Belgrádban, 2021. április 13-án
Egy férfi megkapja a koronavírus elleni Pfizer-BioNTech vakcina második adagját Belgrádban, 2021. április 13-án

Mint arról beszámoltunk, órákig elérhetetlen volt, vagy csak korlátozottan volt elérhető több órán át délelőtt a vakcinaregisztrációs weboldal, miután kiderült, hogy lehet Pfizerre is online időpontot foglalni, de csak ma, azaz április 30-án.

Az operatív törzs péntek déli tájékoztatóján azonban ezt nem a vakcina iránti túlzott érdeklődés és a regisztráció korlátozott lehetősége miatti túlterheléssel, hanem azzal magyarázták, hogy a honlapot terheléses támadás érte, amely a receptfelírási rendszert is érintette.

Azt mondták, hogy a szakemberek elhárították a hibát, cikkünk írásakor azonban továbbra sem érhető el az eeszt.gov.hu. A rendőrség szerint ilyen támadások más országokban is történtek már korábban.

Az április 30-i, pénteki foglalásokhoz összesen 100 ezer adag Pfizer-vakcina oltását ajánlották fel, és az oltást is csak pénteken adják be, a kormányzati portál szerint – kórháztól függően – délelőtt 10 óra és este 9 óra között.

Az ügy előzménye a péntek reggeli Orbán-nyilatkozatból derül ki. A miniszterelnök azt mondta, hogy május 10-e után, az érettségit követően indul a 16-18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával.

A kormány Orbán Viktor szerint kiszámolta, hogy ehhez mennyi Pfizer-vakcina kell, ezért úgy döntött, hogy erre az oltóanyagra csak április 30-án, pénteken lehet online regisztrálni, a többi oltás a középiskolásoknak kell.

Az online időpontfoglaló emellett továbbra is nyitva van a Sinopharm-oltásokra és a már jövő heti AstraZeneca-oltásra is.

XS
SM
MD
LG