Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója marad


Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója

Visszavonta lemondását a teátrum vezetője, és a kultúráért is felelős Csák János miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila döntését. Azt állítják, nincs egyszemélyi felelőse a novemberi balesetnek.

A kulturális és innovációs miniszter hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztban az áll: „A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult, egyszemélyi felelősség senkit sem terhelhet. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását, amelyet elfogadtam.”

A baleset a Rómeó és Júlia előadása közben történt. Két színművész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó lezuhant a díszlet egyik csaknem három méter magas eleméről, és súlyosan megsérült. Mindkettejüket műteni kellett. Pár nap múlva elhagyhatták a kórházat, de Szász Júlia mellkasi sérülése miatt újabb beavatkozásra volt szükség, ezért visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára.

A baleset miatt rendőrségi nyomozás, a színházban pedig belső vizsgálat indult: Vidnyánszky Attila benyújtotta lemondását, amit Csák János miniszter akkor nem fogadott el, a lemondás visszavonását azonban most igen.

Vidnyánszky Attila évadértékelő videóját a lemondás visszavonásával egy napon tették közzé a teátrum Facebook-oldalán. Ebben a vezérigazgató egyebek között azt mondta, hogy „Ha nem lett volna baleset, csodaévadról beszélnék.”

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG