Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nincs több haladék a lejárt okmányoknak


Forgalom az M7-es autópályán 2021. szeptemberében
Forgalom az M7-es autópályán 2021. szeptemberében

Január 1-től hatályát veszti az okmányokról és ügyintézésről szóló kormányrendelet, amely szerint a veszélyhelyzet után 60 napig érvényesek a papírok. 2022. június 30-ig mindenkinek meg kell hosszabbíttatnia a lejárt okmányait, műszaki vizsgáját.

Nem húzhatják tovább az időt azok, akik eddig lejárt személyivel, műszaki vizsgával, jogosítvánnyal jártak. Január elsejével ugyanis hatályát veszti az a kormányrendelet, amely a veszélyhelyzet idején az okmányokra, az ügyintézésre volt érvényes.

Eddig úgy volt, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok, a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki vizsga érvényessége és a diákigazolványok a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig voltak érvényesek.

Január elsejével ez a kormányrendelet hatályát veszti, így a 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmány már csak 2022. június 30-ig érvényes. Az erről szóló rendelet december megjelent a Magyar Közlönyben – számolt be elsőként a Napi.hu.

XS
SM
MD
LG