Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nincs újabb halálos áldozata a járványnak


Egy látogató úszik a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. Ezen a napon ütemezett nyitás kezdődött a koronavírus-járvány miatt bezárt budapesti fürdőkben
Egy látogató úszik a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. Ezen a napon ütemezett nyitás kezdődött a koronavírus-járvány miatt bezárt budapesti fürdőkben

Az elmúlt 24 órában 32 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon. Nincs újabb halálos áldozata a járványnak. Mától életbe lépett az unós vakcinaútlevél és megjelent a kormányrendelet az újabb lazításokról, de csak 5,5 millió beoltottnál lép életbe.

Magyarországon szerda óta 32 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 160 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma a kormányzati járványportál adatai szerint 29 992 fő.

Az aktív fertőzöttek száma 38 964. Kórházban 116 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 493 609 fő, közülük 4 958 805 fő már a második oltását is megkapta.

Közben megjelent a Magyar Közlönyben az újraindítás következő fokozatáról szóló az a kormányrendelet, amely 5,5 millió beoltottnál lép életbe. Legfontosabb intézkedései közé tartozik, hogy életbelépésekor a legtöbb helyen megszűnik a maszkviselési kötelezettség és védettségi igazolvány nélkül lehet igénybe venni a vendéglátóhelyek, hotelek szolgáltatásait.

Július elsejétől Magyarországon is elérhető az unión belüli utazásokat könnyítő EU Covid-igazolás, amelyet legegyszerűbb digitálisan letölteni, vagy otthon kinyomtatni. Erről az alábbi cikkben írtunk bővebben.

XS
SM
MD
LG