Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Novák Katalin is üzent az ukrán tévénézőknek


Novák Katalin köztársasági elnök videóüzenetéből kivágott kép
Novák Katalin köztársasági elnök videóüzenetéből kivágott kép

A magyar köztársasági elnök elítélte az orosz agressziót és a háborús bűnök kivizsgálását követelte videóüzenetében, ami az ukrán tévén közvetített adománygyűjtő műsorban játszottak le, más állam- és kormányfők üzenete mellett.

Novák Katalin Facebook-oldalán számolt be arról, hogy vasárnap adománygyűjtő műsort vetítettek a jelenleg egyetlen működő ukrán tévécsatornán. A Save Ukraine - #StopWar jótékonysági televíziós műsorba Magyarország köztársasági elnökeként felkérést kapott megszólalni más állam- és kormányfők mellett.

Többek között Albánia, Lettország, Ausztria, Szlovénia, Észak-Macedónia és Nagy-Britannia vezetői tolmácsolták népük üzenetét a nézők felé – írta a köztársasági elnök, aki a videóüzenetét is megosztotta.

„Magyarország egyértelműen elítéli az orosz agressziót, és Ukrajna fegyveres megtámadását. Követeljük minden háborús bűn kivizsgálását, és megfelelő büntetést kérünk azokra, akik ezeket az emberiség elleni barbár tetteket elkövették” – mondta a videóban.

„Magyarország továbbra is elkötelezett amellett, hogy biztonságos menedéket nyújtson a hazánkba érkezett, több mint hétszázezer menekültnek. Továbbra is ellátjuk a sebesülteket, élelmiszert küldünk az otthon maradóknak, tanulási lehetőséget kínálunk a hazánkba érkező gyerekeknek, és fedelet, ételt és munkát biztosítunk a családoknak, ameddig arra szükségük van. Magyarország és a magyar emberek az ártatlan áldozatok mellett állnak, csak a békére vágyunk. Minél előbb, annál jobb” – fogalmazott üzenetében.

XS
SM
MD
LG