Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nyolc napon belül harmadszor történt tömeggyilkosság Kaliforniában


A feltételezett elkövető őrizetbe vétele a kaliforniai Half Moon Bayben 2023. január 23-án
A feltételezett elkövető őrizetbe vétele a kaliforniai Half Moon Bayben 2023. január 23-án

Egy fegyveres két helyszínen hét embert ölt meg San Francisco közelében mindössze két nappal azt követően, hogy egy férfi ugyancsak Kaliforniában tizenegy személlyel végzett. Az amerikai elnök ismét a fegyvertartás szabályainak szigorítását sürgette.

A hivatalos tájékoztatás szerint letartóztatták a feltételezett elkövetőt, a 67 éves Chunli Zhaót, akire a Half Moon Bay-i rendőrőrs parkolójában találtak rá az autójában. Nála volt a gyilkos fegyver.

Az ázsiai származású férfi két, egymástól több mérföldre lévő farmon nyitott tüzet az ott dolgozó kínai és latin-amerikai mezőgazdasági munkásokra.

A gyanúsított indítéka egyelőre ismeretlen, egy helyi tisztségviselő ugyanakkor arról számolt be, hogy ő maga is ott dolgozott korábban.

Ehhez kapcsolódóan: A fegyverlobbi elleni kiállásról beszélt Joe Biden a texasi iskolai lövöldözés után

Az újabb gyilkosságokat kevesebb mint 48 órával azután követték el, hogy egy ázsiai fegyveres tizenegy embert megölt egy táncteremben a Los Angeles melletti Monterey Parkban. A 72 éves férfi, akit Huu Can Tranként azonosítottak, a szomszédos Alhambra városában is bement egy szórakozóhelyre, de ott a vendégek már el tudták tőle venni a fegyvert.

Ezt megelőzően, január 16-án hat ember – köztük egy 17 éves anya és gyermeke – esett lőfegyveres támadás áldozatául Kalifornia középső részén. A rendőrség úgy véli, hogy a bűncselekmény egy drogbandához köthető.

Idén megugrott a lövöldözések száma az Egyesült Államokban, kevesebb mint három hét alatt hat ilyet regisztráltak összesen harminckilenc halálos áldozattal. Ezek közül három Kaliforniában történt.

Joe Biden amerikai elnök a történtek után ismét a fegyvertartás szabályainak szigorítását sürgette.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG