Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Nyugi, Donald” – a saját szavaival gúnyolódik Trumpon Greta Thunberg


Greta Thunberg klímaaktivista egy stockholmi sajtótájékoztatón 2020. január 31-én.
Greta Thunberg klímaaktivista egy stockholmi sajtótájékoztatón 2020. január 31-én.

Az elnök korábban azt mondta a fiatal aktivistalányról, hogy le kéne nyugodnia, és elmennie moziba. Most, hogy az elnök több nyilvános kirohanást intézett a választás alakulása ellen, Thunberg a saját szavaival üzent Trumpnak.

Greta Thunberg klímaaktivista ugyanazt a tanácsot adta Donald Trump amerikai elnöknek, amit az elnök adott neki tavaly gúnyosan, amikor azzal vádolta a lányt, hogy indulatkezelési problémai vannak.

„Nyugi, Donald, nyugi!” – írta a 17 éves Greta Thunberg november 5-én a Twitteren, miután az amerikai elnöknek több nyilvános kirohanása is volt, és minden bizonyíték nélkül támadni kezdte az amerikai választási folyamatot. Trump azután kezdett vagdalkozásba, hogy a demokrata elnökjelölt, Joe Biden elkezdett feljönni több államban is az elnökhöz, és később átvette a vezetést.


„Annyira nevetséges. Donaldnak dolgoznia kéne az indulatkezelési problémáin, aztán elmenni egy jó öreg mozizásra egy baráttal” – tette hozzá az aktivista.

Amikor 2019-ben a Time magazin Greta Thunberget választotta az év emberének, Trump úgy reagált a hírre egy kommentben a Twitteren, hogy „Annyira nevetséges. Gretának dolgoznia kéne az indulatkezelési problémáin, aztán elmenni egy jó öreg mozizásra egy baráttal. Nyugi, Greta, nyugi!”

Úgy tűnik, Thunberg Twitter-bejegyzése sokak tetszését elnyerte, 1,3 millióan kedvelték néhány óra alatt, és 352 ezer megosztást kapott.

XS
SM
MD
LG