Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Menesztették az Országos Kórházi Főigazgatóság éléről Jenei Zoltánt


Jenei Zoltán 2019. április 15-én a Pécsi Tudományegyetem kancellárjaként
Jenei Zoltán 2019. április 15-én a Pécsi Tudományegyetem kancellárjaként

Sajtóértesülés szerint a főigazgatót gazdálkodási problémák miatt váltották le. Rajta kívül távozni kényszerült posztjáról az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) gazdasági igazgatóhelyettese, Tóbiás Tamás, és más vezetői is. A főigazgatói feladatokat Szondy Zita főigazgató-helyettes látja el megbízott vezetőként.

A Medical Online írta meg először Jenei Zoltán menesztését, a hírt a Szabad Európa OKFŐ-s forrása is megerősítette. A portál úgy értesült, hogy a főigazgatót tették felelőssé az ágazat „gazdálkodási problémái”, a szektor példátlan eladósodása miatt.

A portál megemlíti, hogy a legutóbbi Kormányinfón kérdezték a Miniszterelnökséget vezető minisztert a kórházak eladósodásáról, illetve arról, hogy 35 milliárdos tartozással kezdik a jövő évet. Gulyás Gergely a Telex tudósítása szerint azt mondta: a kormány azon dolgozik, hogy megkeresse ennek a felelősét. Gulyás szerint az önmagában nem lehet ok, hogy nagyobbak voltak az energiaköltségek, mint korábban.

2020 novemberében nevezték ki az OKFŐ élére a közgazdász végzettségű Jenei Zoltánt az akkori egészségügyért felelős miniszter, Kásler Miklós javaslatára. Korábban a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, előtte pedig a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági vezetője és az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója is volt.

Jenei Zoltán a Gyurcsány-kormány idején a belügyi tárca helyettes államtitkáraként vezette a BM Központi Kórház és Intézményeit.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG