Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A PDSZ szerint 2150-en távoztak az oktatási rendszerből január óta


Elsős diákok a VII. kerületi Nikola Tesla szerb tanítási nyelvű iskolában 2020. február 28-án (képünk illusztráció)
Elsős diákok a VII. kerületi Nikola Tesla szerb tanítási nyelvű iskolában 2020. február 28-án (képünk illusztráció)

Az érdekképviselet az ország valamennyi tankerületétől megkérdezte, hány dolgozójuk ment el idén. Felmérésük szerint a közép-pesti tankerületben csak szeptemberben 103 tanár mondott fel. Az oktatásért is felelős Belügyminisztérium szerint a pedagógusok több mint 99 százaléka elfogadta az új jogviszonyról szóló szerződést.

A fővárosban a tanév elején legkevesebb 319, ebben az évben összesen 647 iskolai dolgozó mondott fel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) összesítése szerint.

A közép-pesti tankerületben mondott fel a legtöbb, ebben az évben összesen 160 iskolai dolgozó. Ebben benne vannak a nem pedagógusi munkakörben dolgozók, például a gyógypedagógiai asszisztensek is.

Ebből a tankerületből csak szeptemberben – amikor a tanárok nyilatkozhattak arról, elfogadják-e a státusztörvény szerinti munkaviszonyt – 103 tanár távozott – tudta meg az RTL Híradója a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivőjétől, Nagy Erzsébettől.

Ehhez kapcsolódóan: Szülők: „A tanár úgy szerepel a Krétában, hogy betöltetlen álláshely”

A belső-pesti tankerületből szeptemberben 41 tanár távozott, ebben az évben összesen 115-en mondtak fel. A szakszervezet szerint az adatok alapján a vidéki tankerületek közül arányaiban Érden legrosszabb a helyzet; a tanév elején 47 pedagógus, január óta pedig összesen 98 iskolai dolgozó távozott.

A szakszervezet nem kapott adatokat a Külső-Pesti Tankerületi Központtól.

Az oktatásért is felelős Belügyminisztérium szerint a pedagógusok több mint 99 százaléka elfogadta az új jogviszonyról szóló szerződést. A tárca közlése szerint a tanév kezdete óta már 863 új pedagógus létesített jogviszonyt a státusztörvényként emlegetett törvény alapján.

XS
SM
MD
LG