Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Olimpiai attasé lesz Deutsch Domonkos


Csak megjelenése után reagált cikkünkre a külügyminisztérium.

Ahogy arról kedden beszámoltunk, nyolc hónapnyi minisztériumi munka után máris beosztott diplomatának, konzulnak jelölték Deutsch Domonkost, Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőjének 24 éves unokaöccsét.

Cikkünk megjelenése előtt egy nappal kérdéseket küldtünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a kinevezéssel kapcsolatban, de nem érkezett semmiféle reakció.

Miután cikkünk megjelent, a minisztérium kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, Deutsch Domonkos nem tartós külszolgálatra megy Párizsba, hanem a Sportdiplomáciai Főosztály által delegált olimpiai attaséként teljesít szolgálatot a 2024-es játékokon. Ezt követően újra Budapesten folytathatja a munkát. A közlemény szerint az olimpia idején „a rendező város magyar diplomatáinak is megnövekedett feladatmennyiséggel kell számolniuk az esemény során”, hogy segíteni tudják a magyar sportolókat, stábtagokat, illetve szurkolókat. A külügyminisztérium nem küldte el a közleményt a Szabad Európának, de úgy tűnik, más lapok (például a 24.hu, a hvg.hu vagy a Telex) megkapták.

A külügyminisztérium ugyanakkor nem cáfolta cikkünk állítását, miszerint Deutsch jövő év elején kezdi meg a külszolgálatot beosztott diplomata státuszban bármiféle külszolgálati tapasztalat nélkül, ahogy arra sem érkezett reakció, hogy Deutsch Domonkost Szijjártó Péter kifejezett kérésére vették fel a külügybe, ahol a kedvéért még létszámbővítés is történt. Deutsch egyébként nem kezdő pozícióban indította külügyes karrierjét, hanem egyből vezető kormánytanácsosként.

A Szabad Európa cikkét egyébként Deutsch Tamás is megosztotta saját Facebook-oldalán, kifejezve, mennyire büszke unokaöccsére.

  • 16x9 Image

    Keller-Alánt Ákos

    Keller-Alánt Ákos a Szabad Európa újságírója. Korábban a Magyar Narancs munkatársa volt, emellett több külföldi lapban is megjelentek cikkei (többek között: Balkan Insight, Deutsche Welle, Internazionale). Oknyomozó munkájáért többször díjazták Magyarországon és külföldön is. 

XS
SM
MD
LG