Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

OMV-vezér: Két hónap kell ahhoz, hogy normalizálódjon a hazai üzemanyagpiac


Az OMV egyik budapesti benzinkútjának töltőpisztolyai 2022. december 5-én
Az OMV egyik budapesti benzinkútjának töltőpisztolyai 2022. december 5-én

Soha annyi üzemanyagot nem adtak még el az OMV magyarországi kútjain, mint az ársapka eltörlése előtti napokban. Területi eltérések voltak ugyan, de összességében a cég hálózatának felében alakult ki készlethiány – mondta a Portfoliónak Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Arról is beszélt, hogy az ársapka megszüntetése óta szemmel látható a forgalom visszaesése.

Balogh Tibor az interjúban úgy fogalmaz, hogy olyan mennyiségű üzemanyagot adtak el, mint még soha történelmük során, vagyis azalatt a 31 év alatt, amióta Magyarországon vannak.

„De ennek nemhogy bármi pozitív hatása lett volna, hanem szignifikánsan negatív hatása lett az eredményre.”

Az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról is beszélt, hogy az ársapka előtt a nagyobb forgalom egyenlő volt a nagyobb nyereséggel, de az elmúlt 13 hónapban azt tanulták meg, hogy ha nagyobb a forgalom, akkor nagyobb a veszteségük is. Mint mondja, most szemmel látható a forgalom csökkenése az ársapka alatti időszakhoz képest, ez pedig segíti a céget abban, hogy összeszedje magát a készlethiányos állapot után.

Balogh Tibor várakozásai szerint a napokban eljutnak oda, hogy az alaptermékek minden töltőállomásukon elérhetők lesznek, és nagyjából két hónap kell ahhoz, hogy normalizálódhasson a magyarországi üzemanyagpiac.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG