Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Operatív törzs: megkapta az engedélyt a kínai vakcina


Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter megkapja a kínai fejlesztésű Sinopharm-vakcinát Belgrádban, 2021. január 19-én.
Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter megkapja a kínai fejlesztésű Sinopharm-vakcinát Belgrádban, 2021. január 19-én.

Megkapott minden szükséges engedélyt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezéstudományi Intézettől (OGYÉI) – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos arról számolt be, hogy bővült a Magyarországon felhasználható oltóanyagok listája, az amerikai Pfizer és Moderna, a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik mellett immár a kínai Sinopharm készítménye is engedélyezett.

„Bővül az a paletta, amellyel Magyarország lakosságát oltani tudjuk” – hangsúlyozta.

„Bízunk abban, hogy ezek a vakcinák nagy mennyiségben hozzáférhetővé válnak, és ezért az immunizációs folyamat sokkal szélesebben, nagyobb számban, rövidebb idő alatt végbe tud menni, mert ez volna nagyon fontos és lényeges a járványkezelés szempontjából” – tette hozzá.

Müller elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók, illetve a szociális intézményekben lakók és dolgozók után megkezdődik a jövő héten a regisztrált idősek oltása, amiben nagymértékben számítanak a háziorvosok segítségére.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG