Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nagyjából 12 ezer embert tudtak eddig beoltani Magyarországon


Ápoló a Szent László kórházban 2020. december 8-án.
Ápoló a Szent László kórházban 2020. december 8-án.

Közel 12 ezer főt oltottak be eddig Magyarországon, árulta el Müller Cecília hétfői sajtótájékoztatóján. Ez csak az első oltást jelenti a kettő közül, az EU segítsége folytán Magyarországnak adott vakcinák a Pfizer termékeit jelentik.

Müller Cecília elmondása szerint van oltási terve az országnak, amiről most annyit árult el, hogy első körben az intenzív osztályokon dolgozókat kezdték el oltani, utánuk jön a többi egészségügyben dolgozó szakember. Müller Cecília szerint "dinamikus sorrendben" adják be az oltásokat, ami elmondása szerint azt jelenti, hogy

"Ha látjuk azt, hogy egy-egy csoportnak az igényét már kielégítettük, akkor rá fogjuk fűzni a következő csoportnak az oltakozási lehetőségét is."

Hétfőtől 25 helyen oltják az embereket. Kedden pedig újabb vakcinaszállítmány érkezik.

20 744 köznevelésben dolgozó ember ment el teszteltetni magát az állami szűrésre a hétvégén. Közülük 209 főt teszteltek az antigén gyorsteszttel pozitívra, ami egy százalékos arányt jelent, mondta el még György István miniszterelnökségi államtitkár.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.
  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG