Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor Moszkvába utazott Mihail Gorbacsov búcsúztatására


Orbán Viktor miniszterelnök Mihail Gorbachov moszkvai ravatalán 2022. szeptember 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök Mihail Gorbachov moszkvai ravatalán 2022. szeptember 3-án

Vlagyimir Putyinnal viszont nem fog találkozni a miniszterelnök.

Orbán Viktor szombat reggel Moszkvába utazott, hogy lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz.

A magyar delegáció tagja Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője politikus, Schmidt Mária a Terror Háza igazgatója, Orbán Balázs a Miniszterelnökség államtitkára, valamint Kónya Imre volt MDF-es politikus és belügyminiszter.

Orbán Viktor moszkvai látogatására nincs betervezve, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, közölte az AFP a Kreml-re hivatkozva.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Putyin nem megy el a héten elhunyt volt szovjet államfő temetésére. Putyin szeptember elsején, Gorbacsov koporsójánál a moszkvai Központi Klinikai Kórházban búcsúzott el a volt szovjet elnöktől.

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában hunyt el.

"Új hidegháború veszélye fenyeget" - Mihail Gorbacsov 90 éves
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:10 0:00

XS
SM
MD
LG