Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor az orosz-ukrán konfliktusról: Magyarország a békében érdekelt


Orbán Viktor interjút ad a Kossuth rádió reggeli műsorában 2018. november 9-én.
Orbán Viktor interjút ad a Kossuth rádió reggeli műsorában 2018. november 9-én.

Új családtámogatásokról beszélt a miniszterelnök, de részleteket nem említett, csak annyit, hogy az eddigi támogatások megmaradnak és újabbakkal egészülnek ki. A közmédiának adott nyilatkozatában az orosz-ukrán konfliktusról is szó volt. Orbán Viktor kedden utazik Moszkvába.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a családtámogatási rendszer egymáshoz kapcsolódó elemi közé még be kell illeszteni néhányat. A kormány célja az, hogy kézzelfogható anyagi előny, pénzügyi haszon származzon a gyermekvállalásból.

Az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban azt mondta, hogy Magyarország a békében érdekelt. Az orosz elnökkel kedden esedékes moszkvai tárgyalásáról Orbán Viktor azt mondta, hogy előtte beszél a NATO és az Európai Unió meghatározó politikusaival.

„Ezt részben már el is végeztem, a következő napokban is folytatni fogom. Tehát én úgy megyek Moszkvába, hogy mind a NATO-val, mind az Európai Unióval, mind az unió elnökségét meghatározó politikusokkal előtte egyeztetek"

Arra a felvetésre, hogy őt Moszkvába rendelte Vlagyimir Putyin, Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarország szuverén, „bennünket nem lehet csak úgy odarendelni senkihez". A tárgyalás témáiról szólva említett néhányat azok közül, amelyekről már Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is több interjúban beszélt: a Magyarországnak kialkudott gázmennyiség növelése, élelmiszeripari, turisztikai, űrkutatási együttműködés erősítése.

Bírálta a kormány járványkezelését támadó ellenzéket, amely szerinte túl messzire ment. Arra, hogy Magyarország 200 ezer adag AstraZeneca vakcinát küld Szudánba, azt mondta, Magyarországon mindig kell lennie annyi oltóanyagnak, amennyire szükség van, de látható, hogy az omikron vírusvariáns következményei enyhébbek, egyes vakcinakészletek szavatossága pedig lejár.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG