Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor ellenfélnek nevezte az amerikai elnököt és az uniós vezetőket


Kövér László, az Országgyűlés elnöke érkezik a Fidesz–KDNP-frakciószövetség kihelyezett ülésére Balatonfüreden 2020. február 12-én (képünk illusztráció)
Kövér László, az Országgyűlés elnöke érkezik a Fidesz–KDNP-frakciószövetség kihelyezett ülésére Balatonfüreden 2020. február 12-én (képünk illusztráció)

A magyar miniszterelnök szerint három ellenfele van a Fidesznek: a Biden-adminisztráció a brüsszeli vezetőkkel, Gyurcsány Ferenc, valamint a nemzetközi spekulánsok – számolt be a Magyar Nemzet Orbán Viktor beszédéről, amelyet a kormányfő a Fidesz–KDNP-frakciószövetség balatonfüredi kihelyezett ülésén mondott a tavaszi parlamenti ülésszak kezdete előtt szerdán.

A lap információi szerint Orbán Viktor a Fidesz–KDNP ellenfeleit három csoportra osztotta. Az első a „háborúpárti” nemzetközi érdekcsoportok, amelyek a Biden-adminisztrációból, a „háborúpárti” brüsszeli bürokratákból és a „háborúpárti” politikusokból állnak. A második a Gyurcsány Ferenc vezette „dollárbaloldal”, amelyet a kormányfő szerint „kilóra megvettek”, a harmadik pedig a nemzetközi spekulánsok, akik a háborús időkben haszonra akarnak szert tenni.

Orbán Viktor szerint ez utóbbi csoport pénzeli a „dollárbaloldalt”, emblematikus alakjuk Soros György, aki már évekkel ezelőtt megírta, hogy a közép-európai országokat kell felhasználni egy proxyháborúra Oroszország ellen, mert a közép-európaiak jobban tűrik a háborúval együtt járó emberáldozatokat, mint a Nyugat – írja a lap.

Ehhez kapcsolódóan: A keleti NATO-tagok vezetőivel is találkozik az amerikai elnök

A miniszterelnök a lap szerint elmondta a frakciótagoknak, hogy a kormány arra a döntésre jutott, hogy nem kell változtatni a háborúhoz való hozzáállásán, mert a magyar nemzeti érdek ma is azt kívánja, hogy az ország maradjon ki belőle.

Orbán Viktor a lap információi szerint hangsúlyozta: nem szurkolnak senkinek, mert ennek a háborúnak nem lehet győztese. Véleménye szerint nem győzhet Oroszország, mert Ukrajna mögött felsorakozott az egész nyugati világ. Oroszország pedig atomhatalom, és egy atomhatalmat nem lehet sarokba szorítani, mert atomháborút robbanthat ki. A Fidesz elnöke újra megerősítette, hogy álláspontja szerint az egyetlen erkölcsileg helyes pozíció a háborúban a Fidesz–KDNP állásfoglalása, mert életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet, ezért azonnal tűzszünet és béketárgyalások kellenek – írja a lap.

XS
SM
MD
LG