Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor már most óriási választási csalást emlegetett és vizsgálatról beszélt


Orbán Viktor a Kossuth rádióban 2021. július 16-án.
Orbán Viktor a Kossuth rádióban 2021. július 16-án.

A választások előtti utolsó közmédiás nyilatkozatában már előre választási csalást emlegetett és heteken belül bekövetkező jelentős és mély gazdasági válságról beszélt Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint annyi itt az EBESZ-megfigyelő, mint egy hadsereg, de a turizmusnak jót tesznek".

Választási csalást akkor emlegetett Orbán Viktor, amikor a műsorvezető arról beszélt, hogy olyanok kapnak személyes sms-t az ellenzéktől, akik nem adták meg az adataikat.

Orbán úgy fogalmazott, hogy „stiklik mindig vannak", de ez „orbitális csalás" , és szerinte lesz a jogászoknak bőségesen dolguk a választások után. A miniszterelnök szerint már „annyi itt az EBESZ-megfigyelő, mint egy hadsereg, de a turizmusnak jót tesznek".

Orbán a vasárnapi választások és a népszavazás kapcsán ismét „genderőrületet" és „liberális világmédiát" emlegetett, majd közölte, hogy a jobboldal a garancia békére.

Mély és jelentős gazdasági válság

Orbán Viktor szerint ez következik heteken belül Európában az energiaválság miatt. Úgy véli, hogy néhány alapvető élelmiszerből is hiány alakulhat ki. A gazdasági válság pedig fontos kérdés lesz a választás után.

Orbán Viktor azt állítja, hogy választási győzelme esetén nem gondolkodik megszorításokban, hogy kezelje a válságot, mert az szerinte elhibázott lépés lenne, inkább adót csökkentene. Ismét megemlítette a családtámogatások kiegészítését, mint mondta, ki kell védeni a háború, az energiaválság és a gazdasági átrendeződés következményeit.

Az ukrán háborúról és a Magyarországot ért nemzetközi bírálatokról egyebek között azt mondta, hogy nem lehet lekapcsolni az orosz energiaforrásokat, mert a gazdaság működése a tét, és úgy vélte, hogy noha Németország, Ausztria és Bulgária is hasonló cipőben jár, könnyebb Magyarországba belekötni, mint a németekbe.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG