Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor: Sem katonákat, sem katonai eszközöket nem telepítünk Ukrajnába


Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia – mondta videóüzenetében a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, összeült a nemzetbiztonsági operatív törzs. Mint mondta, Magyarország az európai uniós és NATO-szövetségeseivel együtt elítéli Oroszország katonai fellépését.

A Szabad Európa témával kapcsolatos összes cikkét megtalálja ezen a linken.

Vésztanácskozás Brüsszelben

Orbán Viktor bejelentette, hogy a nap folyamán, tehát február 24-én vésztanácskozás lesz Brüsszelben.

A magyar kormányfő szerint az európai egység fenntartható lesz és közös lépésekre szánhatják el magunkat a tagállamok.

Sem katonát, sem fegyvert nem küldünk

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia. A kormány számára – mint fogalmazott – a legfontosabb a magyar emberek biztonsága, ezért szó sem lehet arról, hogy Magyarország akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsen Ukrajnába. Hozzátette, hogy humanitárius segítséget természetesen nyújt majd a magyar állam.

A kormányfő beszámolt arról, hogy a kijelölt rendőri és katonai egységek megkezdték a munkát az ukrán–magyar határtérségében. Arra kell számítani, hogy a katonai támadást követően a Magyarországra érkező, feltehetően menekültstátuszért folyamodó ukrán állampolgárok száma megnő.

Mint mondta, felkészültek az ellátásukra, képesek lesznek gyorsan és hatékonyan szembenézni ezzel a kihívással.

Megjelent a kampány

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a kormány nem tudja elfogadni a baloldalnak azon javaslatait sem, amelyek veszélyeztetik Magyarország energia- és gázellátását, veszélybe sodornák a rezsicsökkentést.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG