Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Se hajó, se repülő, se autó - Nyilvánosak a politikusi vagyonnyilatkozatok


Orbán Viktor miniszterelnök résztvevőkkel beszélget a Fidesz-KDNP frakcióülésén a Park Inn Sárvár szállóban 2012. szeptember 5-én. Balra Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
Orbán Viktor miniszterelnök résztvevőkkel beszélget a Fidesz-KDNP frakcióülésén a Park Inn Sárvár szállóban 2012. szeptember 5-én. Balra Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Vasárnap éjfél után nem sokkal került fel a parlament honlapjára Orbán Viktor miniszterelnök vagyonnyilatkozata. Eszerint a kormányfőnek továbbra sincs megtakarítása és egyetlen céghez sincs köze.

A jogszabály szerint a kormánytagoknak, a parlamenti képviselőknek és a közjogi méltóságoknak január 31-ig kellett leadniuk a vagyonnyilatkozatukat.

A miniszterelnök vagyonnyilatkozata szerint Orbán Viktor felerészben tulajdonosa egy 233 négyzetméteres XII. kerületi lakásnak és tulajdonosa egy felcsúti háznak.

A 2002-ben a feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghiteléből már csak 882 ezer forintot kell visszafizetnie.

A Telex hírportál emlékeztet arra, tavaly fordult elő először, hogy egy forintot se írt be a miniszterelnök a nyilatkozatba, ahol a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó megtakarításokat kell feltüntetni.

Orbán Viktor a miniszterelnöki és a képviselői díján kívül más juttatást vagy ajándékot idén sem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, ahogyan autója, hajója vagy repülője sincs a kormányfőnek.

Áder Jánosnak vannak megtakarításai

Vasárnap este tették nyilvánossá - töltötték fel a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára - Áder János köztársasági elnök vagyonnyilatkozatát.

Eszerint az államfő 2019-ben vásárolt egy 125 négyzetméteres lakást a II. kerületben, ennek felerészben ő a tulajdonosa. Az ehhez felvett hitelből tavaly 4 millió forintot törlesztett, 41 millió van még hátra.

Egy másik II. kerületi lakásnak is felerészben Áder János a tulajdonosa és negyedrészben tulajdonosa egy háznak Kisorosziban.

Az államfőnek tavaly 3,9 millió forintnyi megtakarítás volt, ez az összeg mostanra 27,42 millió forintra duzzadt. E mellett 35 520 euró van Áder János euró alapú devizaszámlája, és van a köztársasági elnöknek egy jelenleg 17 418 eurós életbiztosítása is.

Áder János felszólal a parlamentben 2020. június 4-én, az első világháborús békeszerződés 100. évfordulójának emlékére szervezett rendezvényen.
Áder János felszólal a parlamentben 2020. június 4-én, az első világháborús békeszerződés 100. évfordulójának emlékére szervezett rendezvényen.

Rogán Antal és a találmányhasznosítás

A 2020-as évre vonatkozó vagyonnyilatkozata alapján a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal 822 millió forintos vagyonnal rendelkezik, magánszemélyekkel szembeni tartozása pedig 18,2 millió forint, viszont bruttó 157 millió forintot kapott a Mobilsign Kft-től találmány-hasznosítási díj címén.

Rogán Antal vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy a fideszes politikus újranősült.

Szijjártó Péter 30 milliós tartozása

A külgazdasági és külügyminiszter vagyonnyilatkozatából az derül ki, hogy a politikusnak 1,9 millió forintos miniszteri fizetésén kívül más jövedelme nincs. 30 millió forinttal tartozik a szüleinek. Szijjártó Péternek, akinek luxusjachtos nyaralásáról tavaly sokat cikkezett a magyar sajtó, se autója, se hajója, és nagyobb értékű ingósága sincs.

Banki tartozása a 2019-es 5,8 millió forintról tavaly év végére 222 ezer forintra csökkent. A miniszternek vannak megtakarításai, értékpapírokban 2,6 millió forint, biztosítási eszközalapokban pedig 941 ezer forint.

Gyurcsány Ferenc 55 milliója

A DK alapító-elnöke tavaly bruttó 55 millió forintot vett ki az Altus Zrt-ből. 823 millió forintra növelte értékpapírban elhelyezett vagyonát. Lakásvásárlási foglalóban 225 millió forintja áll, ez tavaly még 250 millió forint volt. Van egy 214 millió forintos értékpapír fedezetű hitele és egy 58 milliós banki hitele. Az ötgyermekes ellenzéki politikus, volt miniszterelnök vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy 267 négyzetméteres családi háznak és teljes egészében tulajdonosa egy 50 négyzetméteres pápai lakásnak és egy kötcsei ingatlannak.

Hadházy Ákos ma már független parlamenti képviselő, a képen még az LMP parlamenti képviselőjeként az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én.
Hadházy Ákos ma már független parlamenti képviselő, a képen még az LMP parlamenti képviselőjeként az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én.

Hadházy Ákos adománya

A független képviselő, Hadházy Ákos vagyonnyilatkozatának legérdekesebb sora az adományok rovatban olvasható és 5,2 millió forint forrását magyarázza vele a politikus.

"Adományok Kövér elvtárs és Péterfalvi elvtárs politikai célú büntetésének kifizetésére, valamint korrupció és propaganda ellenes tevékenység folytatására az adományok egyenként nem érték el a külön feltüntetendő értékhatárt".

Szél Bernadett ingatlant ad bérbe

A független képviselőnek tulajdonrésze vagyonnyilatkozata szerint van egy 90 négyzetméteres lakóházban Budakeszin és egyedüli tulajdonosa egy 170 négyzetméteres háznak Pátyon. A háromgyermekes politikusnak autója nincs, van egy 600 ezer forintos nyugdíjbiztosítása és havi százezer forintos jövedelme származik ingatlan bérbeadásából.

A jegybank elnökének nincs megtakarítása

Matolcsy György értékpapírt és értékes vagyontárgyat sem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. Az MNB elnökeként havi bruttó 5 millió forintot keres, ehhez tavaly oktatási anyagok lektorálásért és tanfolyamok témavezetőjeként bruttó 2,3 millió forintot kapott.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG