Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán visszatért a migránsok témájához, "hadaik dörömbölnek" szerinte


Orbán Viktor beszél egy budapesti konferencián, 2021. június 9-én.
Orbán Viktor beszél egy budapesti konferencián, 2021. június 9-én.

A magyar miniszterelnök szerint újra kiemelt téma kell, hogy legyen a migráció. Ebből pedig csak rossz van, mindenkit oda kell küldeni előbb-utóbb, amelyik területen megszületett.

"Migránsok, migránshadak dorombolnak-dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján"

– mondta el Orbán Viktor pénteki közrádiós tájékoztatása során. A migrációs téma a járvány után újra aktuálisabb lesz, ezért erről újra nemzeti konzultáció keretében kérdezné meg az érdeklődőket. Járványügyi szempontok miatt pedig azt javasolja, hogy két évig "nem csak illegális, hanem semmilyen migrációt ne engedjünk".

A miniszterelnök emellett egyetértett a műsorvezető felvetésével arról, hogy Nyugat-Európában is sok ember elvesztette a munkáját, "nekik lenne szükségük munkahelyre".

"Csak rossz migráció van" – ismételte el " a kormány filozófiáját" még Orbán Viktor.

"A jóisten rendelése szerint" születtek az emberek adott helyekre, az jó, ha ott is élik le az életüket a kormányfő érvelése szerint. Ha valakinek el is kell mennie onnan, ahol született, a cél nem az, hogy "itt maradjanak", hiszen a jóisten ott adott mindenkinek egy "talpalatnyi helyet" ahova született, ez "az élet rendje". Ezért idővel vissza kell küldeni mindenkit oda, amelyik területen a világra jött.

Orbán Viktor 2021. május 25-én Brüsszelben.
Orbán Viktor 2021. május 25-én Brüsszelben.

Orbán Viktor másik, gazdasági kérdésre később elmondta még, hogy "a szűkösség meg a baj" nem bezárkózáshoz, elkülönöléshez vezet szerinte, hanem "ha a jóisten is úgy akarja", akkor szeretetteljesebbek lesznek a kapcsolatok, az emberek jobban számíthatnak egymásra.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG