Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orosz Ortodox Egyház: bűnösök, akik elutasítják a koronavírus elleni oltást


Hilarion volokalamszki metropolita moszkvai sajtótájékoztatóján 2018. október 15-én

Az Orosz Ortodox Egyház bűnösnek nevezte a koronavírus elleni oltást visszautasítókat, akiknek életük végéig vezekelniük kell.

Az országban rendkívül befolyásos egyház arra szólította fel a híveket, hogy oltassák be magukat.

Oroszországban hétfőn 24 253 új fertőzöttet regisztráltak a hatóságok, csak Moszkvában 6557-et. Az eddigi teljes esetszám így nagyjából 5,6 millió körül van. Az elmúlt 24 órában 654-en haltak bele a betegség szövődményeibe, a járvány így már 138 579 emberéletet követelt a kormány tájékoztatása szerint.

A szövetségi statisztikai hivatal eltérő adatokat közölt, amelyek szerint tavaly áprilistól idén áprilisig mintegy 270 ezer koronavírussal kapcsolatos haláleset történt.

Hilarion volokalamszki metropolita, a Moszkvai Patriarchátus külügyi hivatalvezetője az állami televíziónak nyilatkozva kijelentette: a vakcinát visszautasítók „bűnt követnek el, amiért egész életükben vezekelni fognak”.

„Mindennap találkozom olyan helyzettel, hogy emberek felkeresik a papot, hogy meggyónják, nem oltatták be magukat vagy szeretteiket, és nem szándékoltan ezzel másvalaki halálát okozták” – mondta.

„Bűnnek számít, ha valaki magára gondol, de másra nem” – fogalmazott.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG