Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Oroszország ismét légicsapásokat mért számos ukrajnai városra


Lángoló orosz katonai létesítmény a Krím félszigeten 2023. július 19-én hajnalban
Lángoló orosz katonai létesítmény a Krím félszigeten 2023. július 19-én hajnalban

Az orosz hadsereg szerdára virradóra is pilóta nélküli repülőgépekkel és rakétákkal támadott számos célpontot Ukrajnában, miközben a már 2014-ben illegálisan annektált Krím félszigeten kigyulladt egy orosz katonai létesítmény.

Az ukrán légvédelem huszonhárom kamikazedrónt és tizennégy manőverező robotrepülőgépet lőtt le, a legtöbbet a déli Odessza térségében.

Oleh Kiper, az odesszai katonai adminisztráció vezetője közölte, hogy majd később fognak beszámolni a „terrorista állam erőteljes támadásának” következményeiről.

A régiót immár a második egymást követő napon érték csapások, miután a Kreml megtorlást helyezett kilátásba a Krímet Oroszországgal összekötő híd elleni szabotázsakciót követően.

Ehhez kapcsolódóan: Oroszország: részben újraindult a forgalom a támadás után a krími hídon

Többek között Kijevet is célba vették kedd éjszaka. Szerhij Popko, a helyi katonai közigazgatás vezetője tudatta, hogy mindegyik érkező pilóta nélküli repülőgépet leszedték. Áldozatokról vagy anyagi károkról nem érkeztek eddig jelentések.

„Oroszország ismét iráni gyártású Sahidekkel támadta a fővárost. Hiába” – írta Telegramon.

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester megerősítette a robbanásokról szóló sajtóhíreket, és hangsúlyozta, hogy a légvédelem lépett működésbe.

Az ország számos központi, keleti és déli régiójában megszólaltak a légoltalmi szirénák hajnalban.

Szergej Akszjonov, a megszállt Krím félsziget oroszok által kinevezett kormányzója arról tájékoztatott, hogy kigyulladt egy katonai kiképzőközpont, aminek nyomán mintegy kétezer főt kellett evakuálni.

A tűz okairól nem tudni egyelőre semmi biztosat, egyes Telegram-csatornákon azonban azt írták, hogy egy lőszerraktár robbant fel egy éjszakai ukrán támadás következtében.

Hivatalosan egyelőre sem Moszkva, sem Kijev nem kommentálta a történteket.

XS
SM
MD
LG