Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Összejátszhat a Fidesz és az MSZP az ellenzéki előválasztáson


Kampányol a Fidesz Mátészalka környékén, 2021.09.02.

A 24.hu állítása szerint egy kiszivárgott hangfelvételen azt magyarázza egy aktivista, hogy a Fidesz "küldi az embereit" a helyi előválasztásra, hogy az MSZP jelöltje nyerjen Mátészalkán. Az ügyben kerestük az érintett pártokat.

"[Akik a Fidesszel szimpatizálnak] azokat beküldik az előválasztásra, hogy szavazzanak Dr. Papp Ildikóra"

- magyarázza a 24. hu hangfelvételén egy nő. A lap állítása szerint a felvételen a DK-s Jakab Tímea beszél, aki épp jelöltnek gyűjtött aláírásokat. A szocialista Papp Ildikó az előválasztásra készülő DK és az MSZP mátészalkai közös jelöltje. Helyben az MSZP többször is közösen kampányolt a DK-val.

Kik a jelöltek?
A mátészalkai körzetben az előválasztáson a szocialista Papp Ildikóval a jobbikos Földi István versenyez. Papp Ildikót az MSZP, a DK és a Párbeszéd támogatja. Földi Istvánt a Jobbik, a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt. A Térség országgyűlési képviselője a fideszes Kovács Sándor.

A lap szerint a felvételen hallható Jakab Tímea arról is beszél, hogy barátja a választókerület országgyűlési képviselője, a fideszes Kovács Sándor is. Illetve korábbi férje, az MSZP választókerületi elnöke, Győrtelek polgármestere, Halmi József is gyerekkori barátja a kormánypárti képviselőnek, egymást segítik régóta.

Az érintett pártokat kerestük a felvétel kapcsán, megírjuk, amint reagálnak. A 24.hu-nak a DK, az MSZP és a jelölt Papp Ildikó sem cáfolta, hogy a felvételen DK-s Jakab Tímea beszél. Ugyanakkor a Fidesszel történő előválasztási együttműködést az említett pártok és a jelölt is cáfolták.

XS
SM
MD
LG