Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Óvodákat kellett bezárni a járvány miatt


A szigorú járványügyi szabályok ellenére gyorsan terjed az omikron vírus az óvodások között. Budán, a XII. kerületben minden ötödik óvodás csoport karanténba került, és van olyan kerület, ahol háromszáznál több gyerek van karanténban.

Újbudán, Óbudán, a II. és a X. kerületben sem jobb a helyzet. A VIII. kerület több óvodájában is van igazolt fertőzött. Újbudán a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni.

A III. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban, míg a II. kerületben 374 gyereket érintenek szigorítások, miután nyolc önkormányzati óvodában van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet kellett elrendelni.

Az Eduline oktatási portál körképéből kiderül, hogy egyre több vidéki óvoda is érintett. Zalaegerszegen például hét óvodában van igazolt fertőzött. Karanténba kerültek csoportok Hódmezővásárhelyen is, Gyömrőn pedig még egy hétig csak ügyelet lesz az óvodában.

A Szabad Európának Póta György házi gyermekorvos korábban arról beszélt, hogy rakétasebességgel terjed a gyerekek körében az új vírusvariáns, ez pedig az 5-11 éves korosztály oltását is nehezíti. Sokan kényszerülnek lemondani a lefoglalt időpontot az influenza, a Covid vagy a karantén miatt.

XS
SM
MD
LG