Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Pakisztán újra blokkolta a TikTokot


(Képünk illusztráció)

A pakisztáni telekommunikációs szabályozója újra letiltotta a kínai tulajdonban álló videós appot, a TikTokot. Azután, hogy a bíróság elrendelte az alkalmazás felfüggesztését, amiért az illetlen tartalmat közöl.

A pakisztáni távközlési hatóság március 11-én jelentette be, hogy a konzervatív muszlim ország északnyugati részén fekvő pesavari legfelsőbb bíróság utasításának megfelelően blokkolja a TikTokot.

A bíróság megjegyezte, hogy a döntést egy magánindítvány után hozta meg. Ez a videómegosztó platform működésének felfüggesztését kérte mindaddig, amíg az nem felel meg a médiaszabályozó ügynökség által tavaly kiadott irányelveknek.

Nem először blokkolják

A pakisztáni távközlési hatóság legutóbb októberben függesztette fel az alkalmazás működését. De akkor tíz nap után feloldotta a korlátozást, miután a TikTok ígéretet tett arra, hogy blokkolja az összes obszcén és erkölcstelen tartalom terjesztésben részt vevő fiókot.

A kínai székhelyű ByteDance tulajdonában lévő TikTok egyre nagyobb figyelmet kap, népszerűsége az egész világon nő, beleértve a pakisztáni fiatalokat is.

A TikTok a harmadik leggyakrabban letöltött alkalmazás a WhatsApp és a Facebook után. Pakisztánban csaknem 39 millióan használják.

Készült az AFP, az AP és a Reuters tudósításainak felhasználásával.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG