Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tiltott koronapartikat szervező applikációt lőtt le az Apple és a TikTok


 A kínai Vuhanban bulizó fiatalok.
A kínai Vuhanban bulizó fiatalok.

Eltávolították az App Store kínálatából azt az alkalmazást, amely privát bulikat hirdetett a koronavírus járvány idején. A készítők a TikTokon is aktívak voltak, fiókjukat ott szintén blokkolták.

„Privát partiközösség, hogy bulikat találj vagy szervezz”- így hirdette magát a Vybe Together applikáció, amellyel első kézből értesülhettek a szórakozni vágyók, hogy a tiltás ellenére hol mulathatnak.

Az alkalmazást az Apple eltávolította az online piacteréről, törölte az App Store-ból. A fejlesztők egy TikTok fiókkal is rendelkeztek, ezen eddig 3 videót osztottak meg, a többi között egy múlt hétvégi partin készült felvételt is. A TikTok a közösségi irányelvek megsértése miatt blokkolta a felhasználót.

Újévi buli lett volna New Yorkban

A partiszervező következő nagy dobása egy újévi buli lett volna New Yorkban, csakhogy az állam legfeljebb 10 főnél húzta meg a gyülekezők számának felső határát, az éttermek és bárok pedig csak elvitelre szolgálhatnak ki, a belépés hivatalosan tilos.

A Vybe Together egyik társalapítója a Verge-nek azt mondta, hogy az alkalmazás eddig néhány ezer felhasználót gyűjtött.

Hoppon maradt bulizók

A regisztráció nem sima ügy, a belépni kívánóknak először jóvá kell hagyatniuk a profiljukat, csatolni az Instagram fiókjukat, és persze küldeniük kell magukról egy „bulizós képet”. A sikeres aktiválás után már bejelentkezhetnek a partikra, a részvételt a szervező igazolja vissza. Ha minden flottul megy, akkor az esemény előtt két órával küldik a pontos címet.

Bár az alkalmazást eltávolították, az alapítók az Instagramon üzentek a hoppon maradt bulizóknak. Azt írják: „Az Apple lelőtt minket. Visszatérünk! Kövess, hogy naprakész legyél”.

Másoknak app sem kell - a parton buliztak

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, több százan buliztak Ausztrália egyik legnépszerűbb tengerpartján karácsonykor. A résztvevők a létező összes járványszabályt megszegve ünnepeltek Bronte Beachen. Az eseményről készült videó óriási felháborodást váltott ki, tekintve, hogy Ausztráliában több hónap után újra felütötte fejét a vírus. Ausztráliában rögtön a legszigorúbb intézkedéseket hozták vissza, betiltották az ünnepi összejöveteleket, és lezárták a járvány által legjobban sújtott északi régió tengerpartjait is.

Az ausztrál bevándorlási miniszter arra figyelmeztetett, hogy kitoloncolás lehet a vége, ha valaki nem tartja be a járványszabályokat, utalva arra, hogy a bulizó tömeg nagy része feltételezhetően brit volt.

Szerbiában eldurvult a buli

Arról is olvashattak már oldalunkon, hogy szerbek sem férnek a bőrükbe, december 27-én az egyik összejövetel odáig fajult, hogy a rendőrök oszlatták fel, amin a vendégek egy fegyvert is elsütöttek. A koronaparti nem egyedi, több helyen 50-80, de már 120 fős eseményeket is szerveznek, persze nem legálisan.

A Szabad Magyar Szó a Nova.rs tudósítása alapján azt állítja, hogy szerveznek kifejezetten a járványügyi korlátozások kijátszására titkos koronabulikat is, ahová csak meghívásos alapon lehet bekerülni, záróra pedig másnap van csak.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG