Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Miért nem épül még Paks II? Mi a különbség a létesítési és az építési engedély között?


Egy évvel ezelőtt Lázár János ősbűnnek nevezte, hogy még el sem kezdődött Paks II. építése. Most Szijjártó Péter a projekt felelőse, minisztériuma közleményben tudatta augusztus közepén, hogy megvalósítási szakaszba léphet a beruházás, miután sikerült megállapodni fontos orosz szereplőkkel. Valóban történt előrelépés?

Szabó M. István a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének külsős újságírója legutóbbi írásában egyebek között azt elemzi, mi lehet a 2014 januárjában, Moszkvában megkötött Putyin–Orbán-megállapodás részeként született paksi projekt működésének legfőbb gátja.

Ehhez kapcsolódóan: Kvíz: Hány Paks kell ahhoz, hogy akkumulátor-nagyhatalom legyünk?

Mi lehet az oka, hogy a Paks II. projekttársaság évek óta nem kapja meg az erőműépítés megkezdéséhez szükséges legfontosabb engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól (OAH)? Mit jelent a Paks II. számára kiadott létesítési engedély és miért értelmezték sokan az építései engedély kiadásaként?

A podcastot itt hallgathatja meg:

Miért nem épül még Paks II? Mi a különbség a létesítési és az építési engedély között?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:31 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG