Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyarországra jön a pápa szeptemberben


Ferenc pápa az észak-iraki Bakhdida városában 2021. március 7-én.
Ferenc pápa az észak-iraki Bakhdida városában 2021. március 7-én.

Úgy volt, hogy a pápa tavaly jön, de elhalasztották azt a katolikus rendezvényt, amire jött volna, úgyhogy idén szeptember jöhet Magyarországra.

Szeptemberben Magyarországra jön Ferenc pápa, a hírt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek közölte hétfőn a katolikus.hu-n.

A katolikus egyház vezetője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i zárómiséjére érkezik Magyarországra, árulta még el Erdő Péter. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5-12 között tervezik megtartani Budapesten.

Maga a kongresszus egy nagy, négyévente megrendezésre kerülő katolikus ünnepség. Eredetileg 2020 szeptemberében tartották volna meg, de a járvány miatt a szervezők eltolták egy évvel későbbre. Erdő Péter pedig már tavaly is bejelentette, hogy jó eséllyel eljön a pápa a rendezvényre.

"A Szentatya látogatása nagy öröm a főegyházmegyének és a teljes püspöki konferenciának, és mindannyiunknak vigaszt és reményt adhat a mostani nehéz időszakban" – tette hozzá Erdő Péter.

II. János Pál pápa a pápamobillal távozik a Népstadionból 1991. augusztus 19-én.
II. János Pál pápa a pápamobillal távozik a Népstadionból 1991. augusztus 19-én.

Először 1991-ben járt katolikus egyházfő Magyarországon, akkor II. János Pál pápa látogatott ide. Ő aztán később még egyszer, 1996-ban is eljött Magyarországra.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG