Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Lefutott a Covid, jöhet a háború miatti rendeleti kormányzás


A kormány terve az, hogy akkor is lépjen életbe a rendeleti kormányzás, ha a valamelyik szomszédos országban háború van. Ma szavaznak az előterjesztésről
A kormány terve az, hogy akkor is lépjen életbe a rendeleti kormányzás, ha a valamelyik szomszédos országban háború van. Ma szavaznak az előterjesztésről

A tizedik Alaptörvény-módosításra készül a Parlament. Lecsengőben a pandémia, ezért újabb okot keres a rendeleti kormányzás meghosszabbítására. Ehhez kapóra jön az Ukrajnában dúló háború. Sokan bukták be a zöldhitelprogramot, akad köztük olyan is, aki egy fillért sem kapott az államtól, mégis anyagi veszteség érte.

Zöldhitelkárosultak

Aláírt adásvételi szerződés és kifizetett foglaló után lehetett igényelni a Magyar Nemzeti Bank kétszázmilliárd forintos keretösszegű, szuperolcsó hitelét. Csakhogy az új építésű ingatlanok vásárlására és építésére vonatkozó hitelkeret egyik napról a másikra merült ki akkoriban, amikor a jegybank azt mondta, hogy még az összeg felét sem költötték el. A hiteligénylés benyújtását követően egy-két hónap is eltelhet, míg aláírják a szerződést, de az MNB csak az utóbbi adatokat figyelte és kommunikálta. Emiatt most sok hoppon maradt hiteligénylő bukhatja a befizetett foglalót vagy veheti fel a százezer forinttal nagyobb havi törlesztésű, drágább kamattal járó piaci lakáshitelt. Már akinek sikerül.

Péter hiteligénylését is a keret kimerülésére hivatkozva utasította vissza a bank. „Három hónapot vesztettem azzal, hogy a kivitelezővel egyeztettük a tervrajzokat, majd közölte, hogy nem vállalja a munkát. Ekkor kerestünk gyorsan egy már épülő ikerházat, amelyre megkötöttük az adásvételi szerződést” – mondta.


Covid helyett háború

Lefutott a Covid, jöhet a háború miatti rendeleti kormányzás. A Parlament a tervek szerin hétfőn megvitatja azt a két előterjesztés, amely lehetővé teszi, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még április 21-én, a Kormányinfón jelentette be, hogy noha a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzeti kormányzás május végén megszűnik, a kormány szerint az ukrajnai háború miatt szükség lehet újabbra, emiatt az Alaptörvény módosítását kezdeményezik.


Propaganda helyett inkább Anglia

Váradi Béla tíz évig nem beszélt senkinek arról, miért mondott fel a MTVA-ban 2011 végén. Az újságírót tizenkét évnyi tapasztalattal a háta mögött választották ki arra, hogy vezesse a köztévé hétvégi reggeli híradóját. A műsorvezetés mellett riporter is volt. Váradi Béla fiatal felnőttként egy borsodi vasgyárban dolgozott kétkezi munkásként.

De élt egy hirtelen jött lehetőséggel, és váltott egy nagyot. Riporter lett. Dolgozott rádiókban, végül a TV2 Tények egyik vezető riportere lett, majd onnan került a Duna TV-be. A közmédia összevonása után lett az M1 műsorvezetője, azonban feladta a műsorvezetést a propaganda miatt. Angliába költözött, és új életet kezdett.

Az M1-en vezetett híradót, de felmondott, inkább Angliában kezdett új életet
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:34:21 0:00
Közvetlen elérés

Kazettás bomba repesze fúródott a koponyájába

Csodával határos módon felgyógyult a repesz okozta fejsérüléséből egy kilencéves kislány. Szofia Hurmazát egy lvivi kórházban kezelik repesz okozta fejsérüléssel, amely után a betegek általában vegetatív állapotba kerülnek orvosa szerint. Egy bonyolult műtét és két nap után ő mégis csodával határos módon felébredt a kómából, és a gyógyulás útjára lépett.


Kellemes napot kívánok!

Báthory Róbert

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG