Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Megugrott a bankkártyával és átutalással kapcsolatos csalások száma Magyarországon


Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Egyre durvábban verik át a magyarokat a neten, figyeljen oda a gyanús jelekre! EU-s mentőcsomag a kkv-knak: maximum harminc nap lesz a számlák kifizetésére. Nagy a káosz az iskolai orvosi igazolások változása körül.

Egyre durvábban verik át a magyarokat a neten, figyeljen oda a gyanús jelekre!

A korábbi évek sokszorosára ugrott a bankkártyával és az átutalással kapcsolatos csalások száma Magyarországon. Ráadásul a hazai bankok egyre nagyobb arányban próbálják az ügyfelekre terhelni a kárt, mivel változtak a csalók módszerei. A Mastercard szakértőivel vettük végig, hogy mi változott, mire érdemes jobban figyelniük a magyaroknak is, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj.

EU-s mentőcsomag a kkv-knak: maximum harminc nap lesz a számlák kifizetésére

Számos magyar és európai kkv-s alvállalkozó életét könnyíthetik meg az Európai Bizottság által javasolt új szabályok, amelyek automatikus pénzbírság terhe mellett maximum harminc napot adnának a számlák kifizetésére, negyedével csökkentenék az adminisztratív terheket, és megkímélnék a külföldi ügyintézéstől az exportra termelő cégeket.

Nagy a káosz az iskolai orvosi igazolások változása körül

Szeptember 1-je óta minden, betegség miatti óvodai-iskolai hiányzást csakis orvos igazolhat, méghozzá két személyes vizsgálattal; először a betegség kezdetén, majd akkor, amikor már gyógyult a gyerek – mondta egy háziorvos az új szabályozásról, amely szerinte szakmailag megalapozatlan, és nagy terheket ró az orvosokra és a szülőkre. A Belügyminisztérium szerint az orvos továbbra is dönthet a távmedicina mellett.

Pénzügyi érvekkel indokolja a Libri a könyvek visszapostázását

„A könyvek visszapostázásának folyamatához nem kapcsolódik ideológiai, politikai szándék” – közölte megkeresésünkre Bistey Attila, a Libri Bookline Zrt. PR-koordinátora, miután múlt héten beszámoltunk arról, hogy váratlanul visszapostázta a kiadója számos író Libri-hálózaton keresztül árult könyveit.

Putyin: Hiba volt Budapest és Prága szovjet megszállása, de a Nyugat ezt megismétli Ukrajnában

Az orosz elnök hibának nevezte a Budapest és Prága elleni szovjet vezetésű inváziót az ötvenes és hatvanas években. Vlagyimir Putyin nem először tett sajnálkozó megjegyzést a hidegháború két meghatározó eseményével kapcsolatban, ugyanakkor most abbéli véleményének is hangot adott, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei a Szovjetunióhoz hasonló hibát követnek el Ukrajna támogatásával.

Egyre több ukrán választja Németországot Lengyelország helyett

Lengyelországban rengeteg ukrán menekült kerül ki a munkaerőpiacról, sokan Németországba utaztak, hogy magasabb bérhez és állami juttatásokhoz jussanak a gazdag nyugati országban – derült ki egy friss jelentésből.

Megszületett a megállapodás a fogolycseréről Irán és az Egyesült Államok között

Sajtójelentések szerint az egyezség értelmében öt bebörtönzött amerikai állampolgár távozhat Iránból, ezért cserébe pedig az Egyesült Államok elenged öt iráni állampolgárt, valamint Teherán hozzájuthat hatmilliárd dollárnyi befagyasztott vagyonához.

Meloni visszafogja a megosztó retorikát, de folytatja szélsőjobboldali programját

Tavalyi hivatalba lépése óta Giorgia Meloni visszavett a korábbi bombasztikus szlogenekből, kormánya és pártja törvényhozói azonban továbbra is szélsőjobboldali politikát folytatnak. Például megtagadják, hogy egyes azonos nemű szülők neve szerepeljen gyermekük születési anyakönyvében, kiterjesztik a béranyaságra vonatkozó korlátozásokat, és még az idegen szavakat is ki akarják tiltani a kormányzati dokumentumokból.

Amit még tudni érdemes

Orbán Viktor munkaalapú társadalma a Fidesz alapvető értéke, de van vele pár súlyos probléma (Telex)

A magyar munkaalapú társadalmat szemlélve egy rendkívül torz gazdasági szerkezetet látunk a NER csókosaival, a számításukat megtaláló multikkal és a velük semmilyen módon versenyre kelni nem tudó, piaci alapon működő cégekkel.

Olcsóbb lett az orosz gáz, de ez még kevés a rezsicsökkentéshez (G7)

Bár sokat esett az elmúlt hónapokban az orosz földgáz ára, az elérhető adatok alapján az EU tagállamai közül az elmúlt hónapokban is Magyarországra érkezett a legdrágábban.

Itt a következő kormányzati gigabiznisz: egyetlen kézbe adnák a kórházi patikákat (Válasz Online)

Az eddig patikalánc-ellenes kormány gigaláncot akar létrehozni, hogy aztán a kórházi patikák tervezett privatizációjának nyertese letarolja a gyógyszerpiacot.

Az első óra után rendőrök szálltak ki egy budapesti gimnáziumba – elárverezik az iskola épületét (RTL)

Sem a szülőknek, sem pedig a tanároknak nem szólt az igazgató arról, hogy be kell zárniuk, de még az igazgatóhelyettes sem tudott róla.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG