Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Meghosszabbították a regisztrációt a Pfizerre


Pfizer-BioNTech coronavirus vaccine is being prepared for vaccination at András Jósa Training Hospital on 2 May 2021
Pfizer-BioNTech coronavirus vaccine is being prepared for vaccination at András Jósa Training Hospital on 2 May 2021

Az eredeti kedd éjféli határidőt egy nappal meghosszabbították a Pfizerre. Szputnyik és AstraZeneca már csak korlátozottan lesz elérhető. Jövő év végén kezdődhet az oltóanyaggyártás Debrecenben.

Az orosz Szputnyik- és az oxfordi AstraZeneca-vakcinákból további szállítmányok az operatív törzs hétfői tájékoztatóján elhangzottak szerint már nem érkeznek, ezért azt kérik, hogy aki ilyen vakcinát szeretne, az haladéktalanul jelentkezzen a vakcinaregisztrációs portálon.

A Pfizer vakcinájára a tervezettnél egy nappal tovább, május 19-én, szerdán éjfélig lehet jelentkezni. Az oltópontokon továbbra is elérhető a kínai Sinopharm-vakcina, a háziorvosok a kínai oltóanyag mellett az egylövéses Janssennel és az amerikai Moderna-vakcinával is oltanak.

A Janssenből egyébként május 17-én, hétfőn újabb 38 400 érkezik.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján azt is bejelentették, hogy száz nap múlva lerakják a debreceni oltóanyaggyár alapkövét, az üzemben a kormány tervei szerint jövő év végén megkezdődhet a termelés.

A tájékoztatón beszámoltak a péntek óta tesztüzemmódban működő mobilalkalmazásról, amely igazolja az oltás tényét, így képes a védettségi igazolvány kiváltására. Ott ugyanis, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, mostantól QR-kód-olvasóval is ellenőrizhetik, hogy a vendéget beoltották-e már.

Az alkalmazás a Google Play áruházban „EESZT alkalmazás”, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” nevű applikációként érhető el.

XS
SM
MD
LG