Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Political Capital: Kimutatható a fideszes EP-képviselők orosz- és Kína-barátsága


A háború előtt a magyar EP-képviselők pártállástól függetlenül következetesen támogatták a Kreml-kritikus javaslatokat, az inváziót követően azonban a Fidesz képviselői markánsan a Kreml és Peking pártjára álltak, szakítva a korábbi gyakorlattal – derül ki a Political Capital kutatásából.

Hogyan szavaznak az EP-képviselők a külügyi témájú szavazásokon? Látszik-e valamilyen tendencia az Oroszországgal, Kínával, illetve általában az autoriter rezsimekkel kapcsolatos határozathozatalokban? Változott-e a fideszes képviselők szavazása, amióta nem tagjai a néppártnak? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a Political Capitallal közös sorozatunkban Molnár Csaba kutatásvezetővel és Krekó Péter igazgatóval.

Ha nézné is a beszélgetést, ide kattintson:


Ha csak hallgatná, azt itt teheti meg:

Political Capital: Kimutatható a fideszes EP-képviselők orosz- és Kína-barátsága
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:11 0:00

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG