Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Répássy Róbert lett Völner Pál utódja


Varga Judit Réppássy Róberttel (forrás: Facebook/Varga Judit)
Varga Judit Réppássy Róberttel (forrás: Facebook/Varga Judit)

Völner Pál felettese, Varga Judit jelentette be, hogy a korrupciós ügy miatt távozott államtitkárt Répássy Róbert váltja az Igazságügyi Minisztériumban. Répássy korábban már dolgozott a minisztériumban, a közelmúltban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagjaként tevékenykedett.

„Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!” – írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán, a Répássy Róberttel közös fotó mellé. Mint írta, Áder János, köztársasági elnök 2021. december 11-i hatállyal az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki dr. Répássy Róbertet.

A Pegasushoz is lehet hozzáférése

Bár Varga Judit nem írta le a nevét, Répássy Róbert Völner Pál helyét veszi át, aki a héten vesztegetési ügy kirobbanása miatt távozott a hivatalából. Völner Pál, valamint az államtitkársága alá tartozó Végrehajtói Kamara több vezetője ellen jelenleg nyomozás folyik, és a főügyészség kezdeményezte Völner mentelmi jogának felfüggesztését.

Völner Pál neve a Pegasus-ügy kapcsán is előkerült. Varga Judit igazságügyi miniszter ugyanis a Telex kérdésére azt mondta, hogy Völner engedélyezi a programmal történő megfigyeléseket.

Korábban már volt igazságügyi államtitkár

Répássy 1998 és 2018 között volt a Fidesz országgyűlési képviselője és az egyik meghatározó arca, 2018-ban azonban visszavonult az országos politikától, és az elmúlt években a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagjaként tevékenykedett.

A politikus 2010 és 2014 között már dolgozott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban igazságügyért felelős államtitkárként. 2014-től 2015-ig az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és miniszterhelyettes is volt. 2015-ben éppen a most távozó Völner Pál váltotta a poszton. Ezt követően Répássy 2018. május 7-ig a törvényalkotási bizottság alelnöke, valamint az igazságügyi bizottság tagja volt.

XS
SM
MD
LG