Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Repkednek a százmilliók a Megafonnál


Év eleje óta csak a Megafon 120 millió forintot költött Facebook-hirdetésekre, a kormányhoz köthető oldalak összesen pedig már kétszázmillió fölött járnak. A Dezinformáció hatalmában a 2024-es választási kampány során népszerűsített, fizetett tartalmakat és finanszírozóit vizsgáljuk. Kik a legnagyobb hirdetők, és mennyit költenek ellenségképző üzenetek terjesztésére? Hogyan profitálnak a nagy közösségimédia-platformok a választási dezinformáció terjesztéséből?

Podcastunkban a Political Capital, a Mérték Médiaelemző Műhely kutatóinak és a Lakmusz újságíróinak közös választási projektjéről beszélgettünk Krekó Péterrel, a Political Capital igazgatójával és Zöldi Blankával, a Lakmusz főszerkesztőjével.

A beszélgetést itt tudják megnézni:

Ha inkább meghallgatnák, azt itt tudják megtenni:

Repkednek a százmilliók a Megafonnál
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:53:22 0:00

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG