Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

RÖVID HÍREK

Ezen az oldalon összegyűjtjük azokat a híreket itthonról és külföldről, amelyeket fontosnak tartunk elmondani a Szabad Európa weboldalának hosszabb írásaink mellett. Legfontosabb híreinket minden reggel elküldjük Önnek hírlevélben is, ha feliratkozik szolgáltatásunkra. Így biztosan nem marad le egyetlen fontos információról sem.

ERDŐTÜZEK A műholdfelvételek szerint már Európát is elérte az USA nyugati partvidékén pusztító heves erdőtüzek füstje - jelentette be az Európai Unió Copernicus Légkörfigyelő Szolgálata.

BELARUSZ Szvjatlana Cihanouszkaja volt ellenzéki elnökjelölt: "a fehérorosz ellenzék szavatolná Aljakszandr Lukasenka államfő biztonságát, ha békésen távozna hivatalából."

GDP Némileg javította múlt hónapban kiadott globális gazdasági előrejelzését az OECD, mert az első félévben a becsültnél jobban teljesített Kína és az Egyesült Államok. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet az idei évre 4,5 százalékos gazdasági visszaesést vár a júniusban becsült 6 százalék esés helyett.

OLAF Az Európai Csalás Elleni Hivatal ajánlása alapján emelt vádat Központi Nyomozó Főügyészség négy személy ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint 2011 és 2013 közötti, valótlan tartalmú költségszámlák miatt 84 milliós kárt okozott egy közbeszerzésen nyertes konzorcium, amelyet a Főügyészség nem nevezett meg közleményében. Itt foglalkoztunk az idei OLAF-jelentéssel és az erre adott magyar ügyészségi válasszal. Kattintásra megnyíló infografikánkon ábrázoltuk Magyarország helyét az OLAF-listán.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG