Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ruff Bálint: Evés közben jön meg az étvágy


A lendület viszi most Magyar Pétert. A látott rajongás miatt indul a TISZA Párt az önkormányzati választáson is, de Ruff Bálint szerint ez nagyon kockázatos lépés, ugyanis Magyarnak kiszámíthatatlan és ismeretlen embereket kell maga mellé vennie.

Az Elemzőben beszélünk még a főpolgármesteri kampánynyitókról, Orbán Viktor helykereséséről és arról, hogy kinek és kitől van félnivalója a június 9-i választáson.

A beszélgetést itt tudja meghallgatni:

Ruff Bálint: Evés közben jön meg az étvágy
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:41:24 0:00

Öt gondolat a beszélgetésből:

  • Ha nemcsak megyei, de fővárosi listát is állít Magyar Péter, akkor teljesen megkavarhatja még a budapesti ellenzéki állóvizet is. Hogy mi lesz a vége annak a választásnak, azt már tényleg nem tudja senki megjósolni.
  • Látszik, hogy valami nem működik a Fidesz kampányában, a kegyelmi botrány durván megrázta őket, még mindig keresik magukat, nincs igazán meg az a mindent vivő szlogen vagy narratíva, amellyel kampányolni lehetne. A kassza is üres, amiből pénzt oszthatnának.
  • Ahogy soha nem volt, most sincs a Fidesznek budapesti programja, budapesti emberei, budapesti politikai gondolata, mert ezt Orbán Viktor sosem akarta.
  • Ami most történik Magyar Péter körül, az ugyanaz a rajongás, mint ahogy Orbán Viktorra néznek a sajátjai, vagy ahogy korábban néztek nagy számban Gyurcsány Ferencre a sajátjai; ugyanaz az inkább a vallásos hithez hasonló érzés, érzet, amelyet most semmilyen múltbéli bűn még csak megkarcolni sem tud.
  • Mind a két oldalon pánikolnak a nem Magyar Péter pártjában lévő politikai vezetők, és azzal számolnak, hogy akár komoly bajuk is lehet.
  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG