Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lezárták a nyomozást a végrehajtói kar ingatlanügyénél, de mégis folytatni kell


Schadl Györgyöt kísérik a tárgyalásra a Fővárosi Törvényszéken 2023. május 2-án
Schadl Györgyöt kísérik a tárgyalásra a Fővárosi Törvényszéken 2023. május 2-án

A rendőrség nemrég megszüntette a nyomozást a végrehajtói kar bizonyos ingatlaneladásai ügyében, de döntésük nem volt megalapozott, folytatniuk kell. Schadl György vezetése idején a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar százmillió forintos nagyságrendet bukhatott az ingatlaneladásain, az egyik szerencsés vevő pedig Rogán Antal kabinetfőnöke volt.

Újra dolgoznia kell rendőrségnek egy, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart (MBVK) érintő, hűtlen kezelés gyanújával folytatott nyomozáson – írja a HVG.

Pontosabban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi nyomozói bűncselekmény hiányát megállapítva még június 29-én megszüntették a nyomozást az MBVK két ingatlanának értékesítése ügyében.

Csakhogy a feljelentő panasza nyomán a IX. kerületi ügyészség a panasznak helyt adva megállapította, hogy a rendőrök döntése nem volt megalapozott, így mégis tovább kell nyomozniuk.

Az ügy két nagy értékű, XIII. kerületi ingatlan körül forog, amelyeket Schadl György korábbi MBVK-elnök utasítása nyomán áron alul adhattak el. Ennek folytán a kar százmilliós összeget bukott, miközben például Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám járt jól, aki az egyik ingatlan vevője volt.

A rendőrség első körben úgy ítélte meg, hogy el lehet adni fél áron több száz millió forintos ingatlanokat egymás után figyelmetlenségből, butaságból is, szóval „nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”.

További részletek a cikkekben, a Schadl–Völner-botrány korábbi fejleményeiről pedig alább tájékozódhat bővebben.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG