Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Sikkasztás miatt nyomoznak, külhoni magyaroknak szánt százmilliókról lehet szó


Az Országház előtti Kossuth Lajos tér 2021. március 15-én
Az Országház előtti Kossuth Lajos tér 2021. március 15-én

Ismeretlen tettes ellen, sikkasztás miatt indított nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – értesült a 24.hu hírportál, amely szerint az ügyhöz köze lehet a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványnak, amely külhoni magyaroknak szánt adományokból is vásárolt budai villalakást.

A hírportál novemberben írt arról, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány egyebek mellett külhoni magyaroknak szánt adományból is költhetett egy budai villalakásra. A II. kerületi épületben található, 240 millió forintos lakást Kövér László házelnök kabinetfőnökének, Veress Lászlónak a családja használja.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Visontai Kálmán, aki Veress László munkatársa az Országházban. A hírportál szerint ő használja azt az Audi A6-ost, amit szintén a határon túli magyaroknak szánt adományokból vásároltak.

A történtek miatt a Transparency International Magyarország és Tényi István is feljelentést tett, ezek alapján rendelték el a nyomozást.

Az alapítvány egyetlen nemzetközi forrásból kapott adományt, több mint 322 millió forintot, az Index értesülése szerint annak a Frank Liu tajvani milliárdos üzletembernek a közbenjárásával, aki jó kapcsolatot ápol Kövér Lászlóval, a házelnök nemrég állami kitüntetésre is felterjesztette az üzletembert.

A 24.hu azt írja, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványnak, noha két évvel ezelőtt alapították, se honlapja, se e-mail címe sincs, eddigi pénzügyi beszámolóit pedig késéssel adta le. Az egyik beszámolóból az derül ki, hogy Visontai Kálmán kuratóriumi elnök sógornője 1,8 millió forint adományt kapott a szervezettől, azzal az indokkal, hogy ő és férje is elvesztették az állásukat a koronavírus-járvány miatt.

XS
SM
MD
LG