Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szakszervezetet alapítottak a Google-dolgozók, hogy jó úton tartsák a céget


Egy nő a Google logója előtt sétál el a Kínai Nemzetközi Külkereskedelmi Expón Sanghajban, 2018. november 5-én.
Egy nő a Google logója előtt sétál el a Kínai Nemzetközi Külkereskedelmi Expón Sanghajban, 2018. november 5-én.

A Google és anyacége, az Alphabet dolgozói hétfőn bejelentették, hogy szakszervezetet hoztak létre. Céljuk, hogy nagyobb beleszólásuk legyen a vállalat döntéseibe. A lépés a Szilícium-völgyben fokozódó aktivitás újabb példája.

Az Alphabet Workers Union (Alphabet Dolgozói Szakszervezet) az amerikai Kommunikációs Dolgozók Szakszervezetéhez kapcsolódik, és az amúgy jól fizetett technológiai alkalmazottak és szerződéses dolgozók képviselete a célja.

Az új szervezet nemcsak a fizetések és juttatások kérdésével, hanem a technológiai óriáscég tevékenységét övező etikai kérdésekkel kíván foglalkozni, és védelmet kínál az aktivitásuk miatt állítólag önkényesen elbocsátott dolgozóknak.

Reméljük, hogy olyan demokratikus folyamatot indítunk el, amellyel a dolgozók döntéshozó hatalmat építhetnek ki. Szeretnénk támogatni a szociális, gazdasági és környezetvédelmi igazságosságot, illetve véget vetni a rövidtávú szerződéses alkalmazottak, beszállítók és alvállalkozók, valamint a teljes munkaidős dolgozók közti megkülönböztetésnek” - olvasható a szakszervezet oldalán.

“A Google továbbra se tegyen rosszat”

A képviselet december végén már 200 tagot számlált és az összes Google- és Alphabet-dolgozó számára megnyitották a belépés lehetőségét - így a Waymo, önvezető autó, a Fitbit viselhető eszközök és a Verily tudományos divízió alkalmazottai előtt is.

Parul Koul, a szakszervezet elnöke és Chewy Shaw alelnök a New York Times-ban leközölt véleménycikkben azt írta: biztosítani akarják, hogy a munkatársak tudják, milyen technológián dolgoznak, hogy fair fizetést kapjanak, és hogy elkerüljék a zaklatást, megtorlást és diszkriminációt.

Emellett nyomást gyakorolnak majd a Google-ra etikai kérdésekben, például a mesterséges intelligencia alkalmazása terén - tették hozzá.

A cég mottója az volt, hogy Ne tégy rosszat!… és mi eme mottó alapján működünk majd” – írták.

Miközben a dolgozók belülről fejtenek ki nyomást a Google-ra, a technológiai cégeket egyre keményebben vizsgálja - ritka egyetértésben - az amerikai politika. A Kongresszusban aggodalmat váltott ki a vállalatok növekvő hatalma a fontos gazdasági szektorokban, és az antitröszt-akvitisták a piaci pozíciójukkal való visszaélésekkel gyanúsítják őket.

New Deal a Tech-szektornak?

Nőnek a nagy technológiai cégekkel szembeni ellenérzések, mivel egyre nagyobb vagyont halmoznak fel, miközben dolgozóik egy részét frusztrálják a munkakörülmények, a Szilícium-völgy csillagászati lakbérei, a mesterséges intelligencia körüli etikai kérdések és a céges döntéshozatali módszerek” - mondja Darrell West, a Brookings Intézet Technológiai Innováció Központjának kutatója.

Az ágazat dolgozói nagyobb beleszólást akarnak a vállalatok döntéseibe, és nagyobb társadalmi felelősségvállalást akarnak látni a részükről. A mostani szakszervezeti aktivitás más, mint az ipari éra aktivitása: nemcsak a fizetés és a jutattások kérdése, hanem a technológiának a társadalomra gyakorolt szerepe is foglalkoztja őket” - tette hozzá.

A szoftverfejlesztőiknek és más, jól képzett dolgozóiknak magas fizetéseket kínáló technológiai cégek eddig jobbára megúszták a fizetések miatti tiltakozásokat, viszont a munkahelyi körülmények egyre nagyobb elégedetlenséget váltottak ki az utóbbi időben a dolgozók körében.

Diverzitás, etikus magatartás és igazságosság

A több tízezer raktári dolgozót alkalmazó Amazonnál a munkások főleg a járvány közepette tapasztalt munkakörülményekre és biztonsági kérdésekre fókuszálnak.

A Google-nál közben nemrég egy színesbőrű mesterséges intelligencia-fejlesztő, Timnit Gebru elbocsátása korbácsolta fel a kedélyeket. Gebru hangos szószólója volt a munkahelyi sokszínűség kérdésének.

A cég egyes dolgozóit emellett felháborította, hogy a Google részt vett az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon Maven-projektjében, bár az együttműködést végül leállították.

A szakszervezet a Google-dolgozók évek óta tartó bátor aktivitására épül” – mondta Nicki Anselmo, a cég program menedzsere és a szakszervezet tagja.

Saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogyan reagál az Alphabet, a Maven-projekt elleni tilakozástól kezdve addig, amikor kollektíven tiltakozunk, amiért szexuális zaklatást elkövető vezetők sokkoló, többmillió dolláros lelépési pénzeket kaptak” - tette hozzá.

Széllel szemben? A munkaügyi törvények a munkaadóknak kedveznek

Kara Silverstein, a Google “Emberi Műveletek”, azaz munkaügyi osztályának igazgatója erre azt válaszolta: mindig is “keményen dolgoztunk, hogy támogató és jutalmazó munkahelyet biztosítsunk munkaerőnknek… Alkalmazottainknak természetesen védett munkajogaik vannak, amit támogatunk. De ahogy mindig is tettük, továbbra is közvetlen kapcsolatban maradunk összes dolgozónkkal”.

Arthur Wheaton, a Cornell Egyetem ipari és munkaügyi kapcsolatok kutatója szerint a szakszervezet számára nehézséget jelenthet, ha el akarja ismertetni magát a vállalattal. Ehhez a tagság 30 százalékának ki kell kényszeríteni egy választást, és többséget kell szerezni a képviselethez.

A szakszervezet-építés hosszan elnyúló és nem garantált sikerrel járó folyamat… az amerikai munkaügyi törvények nem túl előnyösek a dolgozóknak, inkább sokkal előnyösebbek a munkaadók számára” - mondta.

Készült az AFP jelentése alapján.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG