Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szelfi – Nincs vezérelv, gyomorból csinálom


Szelfi – Nincs vezérelv, gyomorból csinálom
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:28:41 0:00

Bicskey Levente szenvedélye, hogy civilként segít, legyen szó hajléktalanokról, nehéz sorsú családokról vagy a háború áldozatairól. Soha nem akart intézmény lenni, a civil kurázsi pedig szerinte azért fontos, mert van mit tenni, és ha mi nem tesszük meg, nem teszi meg helyettünk senki.

Nincs vezérelv, gyomorból csinálom – ezt mondta Bicskey Levente, amikor azt kérdeztem tőle, hogyan választja ki az ügyeket, amelyeket felkarol. Szenvedélye, ahogy ő mondja, az élete része, hogy civilként segít, legyen szó hajléktalanokról, állami gondozottakról, nehéz körülmények között élő családokról vagy éppen az ukrajnai háború áldozatairól. Soha nem akart intézmény lenni, mert úgy látja, hogy a segítés intézményes formáit sokan lejáratták az elmúlt években. A civil kurázsi pedig szerinte azért fontos, mert van mit tenni, és ha mi nem tesszük meg, nem teszi meg helyettünk senki.

A nehéz sorsúak nőgyógyászatáról, amiről a beszélgetésben szó esik, korábban is beszámolt a Szabad Európa, ezt a cikket ide kattintva olvashatja el.
XS
SM
MD
LG