Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nick Thorpe: "Sajnálom Orbánt és a családját"


Nick Thorpe: "Sajnálom Orbánt és a családját"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:44:10 0:00
Közvetlen elérés

A BBC kelet-közép európai tudósítója 35 éve ismeri Orbán Viktort és a Fidesz alapítóit. Nick Thorpe szerint a hatalom megváltoztatja a politikusokat. Bármikor interjúzna a magyar kormányfővel, ha tehetné, de egy választási vereség után lenne a legjobb, akkor szerinte őszintébb lenne a politikus.

Nem a világ közepe, hanem mindig is a széle vonzotta. Végül Európa széléig jutott. Úgy gondolta, csak fél évre jön Magyarországra, aztán tovább áll, de az akkor 25 éves angol fiatalembernek annyira megtetszett a szocialista Magyarország tökéletlensége, hogy inkább maradt. Beleszerett az országba és egy lányba.
A pártállam nem nézte jó szemmel az első nyugati újságíró ténykedését az országban. Nick Thorpe, a BBC kelet-európai tudósítója kalandos úton lett újságíró.

Az Orbán Viktort 35 éve ismerő tudósítóval beszélgetünk a magyar sajtószabadságról és arról is, hogy az MTVA mennyire áll távol a BBC szerkesztési alapelveitől.
Az újságíró azt mondta: a legszívesebben egy választási vereség után interjúzna Orbán Viktorral, mert tapasztalata szerint akkor sokkal őszintébbek a hatalmukat vesztett politikusok.

XS
SM
MD
LG