Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szivárgó KSH-adatok: egy hónap kellett a kormánybiztos titkárságának, hogy elismerje a hibát


Publikálásuk előtt kerültek ki akkor még embargós KSH-adatok egy kormányhoz köthető elemzőcéghez. A Központi Statisztikai Hivatal az embargó szabályainak súlyos megsértéséről beszél, olyan adatszivárogtatásról, amelyre évtizedek óta nem volt példa.

A KSH-nál belső vizsgálat tárta fel a történteket. Az intézmény egykori elnöke, ma ellenzéki politikus Mellár Tamás bennfentes kereskedelem és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentés tett. Miért olyan jelentős ez az ügy, amikor olyan adatokról van szó, amelyek nem sokkal később amúgy is nyilvánosságra kerültek volna? Miért fontos, hogy a nyilvánosság egyszerre férjen hozzá ezekhez az adatokhoz? A történtekkel két cikkben is foglalkozott Keller-Alánt Ákos, ő volt a Szabad Európa podcastsorozata, a Sztoriban vendége. A cikkeket itt és itt olvashatja el, a beszélgetést itt hallgathatja meg:

Egy hónap kellett, hogy elismerjék, a kormánybiztos titkárságán hibáztak
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:10:09 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG