Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szlávik: iskolakezdéskor a fiatalok között elkezdhet terjedni a járvány


A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztálya áprilisban. Júniustól már nem az államé a kórház.
A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztálya áprilisban. Júniustól már nem az államé a kórház.

Magyarországon 109 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, három újabb halálesetet hoztak összefüggésbe a járvánnyal. Közben több szakember is arra figyelmeztet, hogy fontos lenne a fiatalokat oltani, mert az őszi iskolakezdés belobbanthatja a járványt.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint a 109 új fertőzöttel a járvány kezdete óta összesen 810 658 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A három újabb halálos áldozattal a járvánnyal összefüggésben elhunytak száma 30 045.

Az aktív fertőzöttek száma 11 722, kórházban 75 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A hivatalos adatok szerint a beoltottak száma 5 687 634, közülük 5 501 199-en már a második oltást is megkapták.

Szlávik szerint a kórházakon már nem lesz akkora terhelés

Szlávik János szerint a negyedik hullám veszélyesebb lehet a fiatalokra. Az infektológus a TV2-ben beszélt arról, hogy a negyedik hullám a megbetegedések nagy száma miatt lehet ijesztő, kemény, de a kórházakon már nem lesz akkora terhelés.

A szakember úgy véli, hogy a delta azért is terjed a fiatalok körében, mert ők nagyobb részt oltatlanok. Hozzátette, most még alacsonyak az esetszámok, de nem biztos, hogy ez a következő két hónapban is így marad.

Zacher Gábor, a Hatvani Kórház főorvosa az Indexnek nyilatkozva aggasztónak nevezte, hogy a járványkezelés az iskolakezdésre halasztotta a gyerekek oltási kampányát, mint mondta, az iskolakezdést követő 2-3 hetet mondják a hozzáértők arra, hogy berobbanhat a járvány. Korábban Duda Ernő virológus is.

XS
SM
MD
LG